Travel Writing – Пишете в трето лице

By | януари 3, 2022

Ако пишете статии за пътуване, помислете какво е най-добре, за да извлечете максимума от статиите си. Един от съветите, които трябва да имате предвид, е да пишете от първо или трето лице.

Има някои умни и популярни пътеписци, разбира се. Някои от тях са нарицателни. Други са нови и вдъхновяващи. На тези хора им е лесно да пишат от първо лице. Казват „Направих това“ или „Направих това“. Неговите статии са на високо ниво.

Въпреки това може да е трудно да се пише по този начин и, особено ако не е установено, може да е трудно за читателите да се свържат с вас. Честно казано, хората не винаги искат да знаят какво сте правили, какво сте яли и къде сте отишли. Все пак статията ви не е автобиография. Това е статия за пътуване.

Хората се чувстват по-удобно да говорят и пишат от трето лице (освен ако не ви познават или знаят за вас). Така че, кажете „Аз ще отида на Western Avenue“ вместо „Ще отида до Western Avenue“ и „Ще опитам патица във винен сос“ вместо „Ще имам патица във винен сос“.

Дайте на своя читател ръководство, план и възможност свободно да базира своите планове за пътуване и преживявания на фактите, които можете да предоставите. Не ги молете да живеят типичен ден в маршрута ви за пътуване.

Тя позволява на вашите читатели да изпитат информацията за пътуване, която имате, по обективен и фактически начин. Пишете от трето лице, а не от първо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *