The Travel Corporation Conservation Foundation – Насърчаване на отговорния туризъм

By | януари 4, 2022

Фондацията за опазване на Travel Corporation (TTC) е съвместна инициатива на редица водещи туристически компании. TTC е бизнес на семейство Толман. Основана от Стенли Толман преди повече от петдесет години, компанията сега се ръководи от неговия син Брет Толман, който е главен изпълнителен директор и президент. Дейностите на Travel Corporation включват големи нишови туристически марки като Trafalgar Tours, бутиковата колекция Red Carnations Hotels, бутиковите речни круизни кораби на Uniworld и др.

С остра осведоменост за проблемите на околната среда, TTC Conservation Foundation е организация с нестопанска цел, посветена на насърчаването на устойчив туризъм и опазването на някои от културно и екологично застрашените райони в света. Визията на Tollman е „да продължи да финансира тази важна работа“ чрез фондацията за опазване на Travel Corporation. Компании като Trafalgar, Brendan Vacations, Insight Vacations, Uniworld Boutique River Cruise Collection, AAT Kings и други. Понастоящем фондацията за опазване е изцяло финансирана от поддържащите туристически компании. Наскоро е участвала в редица проекти в Южна Америка, Европа, Африка и Австралия. Управителният съвет на фондацията внимателно преглежда всеки проект, за да гарантира, че средствата се използват разумно и правилно. Съветът е подкрепен със съвети от Експертен съвет в областта на опазването и развитието.

В Южна Америка фондацията е допринесла с 350 000 долара за опазването на Атлантическата гора в Бразилия, която е определена за биосферен резерват и съдържа много застрашени видове. През годините гората е била до голяма степен изчистена за земеделие със захарна тръстика и градско селище, а останалата гора се оценява на по-малко от 10% от първоначалната площ. Безвъзмездната помощ на фондацията помогна за опазването на около три милиона хектара гори в райони с висок приоритет.

В Европа, чрез фондацията, Трафалгар работи с Националния тръст на Обединеното кралство, за да защити редица свои пространства, като се започне с Giant Causeway в Ирландия тази година (и Белите скали на Дувър следващата година). Ваканциите на Insight работят, за да помогнат за защитата и запазването на някои от бойните полета на Европа от 1-ва и 2-ра световни войни. Uniworld работи за почистване на река Нил, а Contiki работи по инициатива за океана.

В Северна Ботсвана, Африка, фондацията първо подкрепи Wilderness Wildlife Trust, който работи в подкрепа на африканската околна среда и дивата природа. По-специално средствата ще бъдат използвани за изграждане и оборудване на три изследователски лагера, посветени на търсенето на слонове, антилопи и зебри, за да се гарантира опазването на вида и местообитанието му.

В Австралия красивият регион Кимбърли се е възползвал от финансирането от Фондацията през последните три години, което е помогнало на местните общности да развият и поддържат устойчив туризъм. Това допринася за опазването на околната среда и насърчаването на местната туристическа индустрия, която от своя страна ще подкрепя местните общности.

У Световен съвет за пътуване и туризъм притежава наградата за туризъм за утре през последните шест години и през последните три от тях Фондация за опазване на TTC беше един от двамата основни спонсори с Travelport. Тази награда признава водещите организации в бранша в насърчаването на отговорния туризъм, проблем от голямо значение в един намаляващ свят на природни ресурси и непрекъснато нарастващата грижа за околната среда.

TTC също така вярва, че едно от най-важните въздействия, които неговите колективни усилия могат да допринесат за намаляване на въглеродния отпечатък на своите пътуващи, е да се образоват по-добре клиентите на своите марки, да се изгради тяхната информираност и участие в намаляването на съответните им отпечатъци по време на пътуванията им. Това може да стане, като всеки от тях винаги изключва осветлението и климатика в хотелските стаи, в които е отседнал, докато ги няма, и участва в програми за рециклиране на хотел и повторно използване на бельо, когато се предлагат. Уважението към местните култури и незамърсяването на околната среда при посещение също са важни. TTC работи, за да ангажира и образова своите клиенти преди пътуване по подобни въпроси, за да гарантира максимална осведоменост и осведоменост по време на пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *