Green Travel – Правене на по -добър екологичен избор при пътуване

By | септември 19, 2021

Всички чуваме термина „глобално затопляне“ през цялото време. През последните няколко месеца започнах да чета истории за пътувания за това как постоянната ледена шапка на планината Килиманджаро се топи, как ски курортите в Алпите ще се затворят трайно поради липсата на снеговалежи, как ледниците се топят в „Все повече, повече и по -честите и тежки климатични смущения нарушават туризма и историите продължават. Някои от тези истории дори ни подтикват да отидем сега, преди някое от тези живописни места да се трансформира или изчезне завинаги. Изменението на климата се превърна в основен проблем за глобалните туристи.

Разбира се, пътуването има екологични последици. Пътуването на дълги разстояния включва създаването на въглероден диоксид и други парникови газове, въздушният транспорт е един от най-интензивните замърсители, които съществуват днес. Също така, където и да отидем, консумираме храна и други услуги и създаваме отпадъци. И така, какво да правя?

Що се отнася до емисиите от самолети, всъщност можем да направим няколко конкретни неща. Има начини да се компенсират емисиите на парникови газове, генерирани от въздушното пътуване, чрез закупуване на дървета, които ще бъдат засадени, за да се компенсират тези емисии. В „Дървета за бъдещето“ вашите $ 40,00 всъщност ще плащат за засаждането на 400 дървета, които ще помогнат за компенсиране на парниковите газове. Можете също така да получите глобален сертификат за охлаждане и стикер за броня. На техния уебсайт ще видите и списък с партньори, включително настаняване и нощувка със закуска, захранвани от възобновяеми енергийни източници.

Алиансът Rainforest Alliance всъщност предлага разнообразна информация на екопътуващите. Те също така предлагат сертификат за устойчив туризъм на туристическите заведения, който се основава на методи за намаляване на потреблението на вода, енергия и други ресурси и за подобряване на управлението, манипулирането и изхвърлянето на отпадъци. Те също така направиха инструментариум за най -добрите устойчиви туристически практики, достъпни за малките и средни предприятия в туристическата индустрия.

На своя уебсайт Rainforest Alliance също поддържа редица прости екологични поведения, които всички можем да се опитаме да следваме:

o Подкрепете местната икономика, като търсите местни места за настаняване и заведения за хранене, местно отглеждани храни и местно произведени продукти и занаяти.

o Спонсорирайте зелени хотели, където мениджърите имат програми, които пестят вода и енергия.

o Стойте на пешеходни пътеки. Почистете кашата си и се отървете от боклука. Пазете дистанция от дивата природа.

o Пътувайте максимално с масов транзит.

o Избягвайте превозни средства с двутактови двигатели като джетове, скутери и някои лодки, които са изключително замърсяващи.

o Бъдете културно чувствителни към местните обичаи, поздрави, дрескоди и хранителни навици.

o Отнасяйте се към другите със същото уважение, което бихте изисквали в собствената си общност.

Други програми за екологично сертифициране за туроператори и съвети за екологични потребители включват следните уебсайтове:

– Terra Choice

– Зелен глобус 21

– Избор на околната среда

– Зелен печат

– Глобалната мрежа за етикетиране

– Неутралната мрежа за климата

Друг интересен уебсайт е Future Forests: той поддържа „неутрален спрямо въглерода“ начин на живот, за да неутрализира нашето въздействие върху околната среда. Бъдещите гори показват хора с разнообразни екологични дарби от 1997 г. Можете да посветите дърво например за $ 10,00. Можете също така да планирате неутрално въглеродни бракове с бъдещите гори.

Едно хубаво нещо за техния сайт е, че те предлагат наистина страхотен калкулатор на въглеродни емисии, който ви позволява да изчислите очакваните си летящи или шофиращи емисии. Мисля, че разбрахме това, затова въведох някои предпоставки за полет от Ню Йорк до Лондон, Англия.

Веднага установих, че този полет ще произведе 1,22 тона CO2. Калкулаторът също ми казва, ако посветя 2 дървета, мога да направя този неутрален за въглерод полет. Като алтернатива бих могъл да доставя 2 енергоспестяващи крушки на малка общност в развиващия се свят. И двата варианта ще бъдат £ 30. Проверих и техния калкулатор на ръководството за въглеродни емисии. Ако пътувам 400 км (250 мили) всяка седмица в кола с обем на двигателя между 1,4 и 2 литра, ще генерирам 4 тона CO2 годишно, което ще отнеме 5 дървета за компенсиране.

В допълнение към засаждането на дървета, можете да закупите и „въглеродни компенсации“. „Въглеродно компенсиране“ всъщност е инвестиция в проект или действие с цел елиминиране на емисиите на парникови газове. Офсетните проекти се предлагат в много разновидности и могат да включват засаждане на дървета или залесяване, реконструкция на сгради (т.е. инсталиране на по -ефективни системи за отопление / охлаждане) или проекти за вятърна енергия.

Според уебсайта на Better World Club, това работи по следния начин: можете да резервирате полет чрез Better World Travel – Members и да получите безплатна въглеродна компенсация за вашия американски вътрешен полет (на стойност $ 11). Ако резервирате полет през Интернет, друга туристическа агенция или авиокомпания, изпратете им дарение, приспадащо данъци, за да компенсирате емисиите на CO2 от вашия полет. ($ 11 за вътрешни полети или $ 22 за международни полети.)

Така че добрата новина е, че наистина има начини да се компенсира въздействието върху околната среда, което всички имаме, дори когато пътуваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *