7 странни истории, при които се плаща застраховка за пътуване

By | януари 6, 2022

Когато питате за групова или семейна застраховка за пътуване, винаги е добра идея да прочетете дребния шрифт, преди да подпишете нещо. Това ще ви помогне да разберете по-добре къде сте обхванати и къде не сте.

Има обаче някои събития, които са просто твърде странни, за да бъдат реалистично изброени в дребния шрифт. Ето седем от най-страхотните случаи, при които искове са били успешно изплатени.

1. Падащи кокосови орехи – пътник в Шри Ланка беше ранен поради падане на кокос върху главата му и имаше късмета да бъде ударен, когато се случи. Това всъщност е доста често срещан проблем в тропиците, поради което често виждаме обезоресени кокосови дървета, простиращи се по плажовете на курорти и хотели.

2. Заровено съкровище – Две добронамерени деца в Корнуол са се заели да пазят видеокамерата, принадлежаща на родителите им, като я заровят в пясъка. За съжаление забравиха къде са го заровили, но застрахователите платиха същото. Може да искате да разширите семейната си застраховка за пътуване, за да включите вашите джаджи, особено ако са достатъчно скъпи, за да осигурят допълнителна защита.

3. Неистови гризачи – сътрудник на BusinessBalls.com сподели как негов клиент е счупил ръката на велосипеда, за да работи. Причината? Стадо морски свинчета го прогониха от пътя! Местен фермер подкрепи историята си, като разказа как морските свинчета на дъщеря му са избягали и са били отгледани в подобни пропорции като чумата. Вероятно няма да се измъкнете от морските свинчета, но животните могат да представляват опасност, когато сте в чужбина – големи или малки.

4. Гладни носорози – Говорейки за животни, австралийски пътешественик в Африка се е заел да помогне в местен зоопарк. За съжаление горкият изгубил пръст, когато носорог го ухапал напълно. Очевидно си струва да не се подценяват животните, както в природата, така и в пределите на зоологическата градина.

5. Фатално привличане – Млад британец си счупи носа, докато се разхождаше в автобусен навес в Атина. Той каза, че е разсеян от група жени по бикини и за негов късмет застраховката му се изплати! Понякога си струва да бъдете честни и прями в тези случаи, въпреки че може да е малко проблематично за съпрузите да използват това извинение, когато става въпрос за семейна застраховка за пътуване.

6. Най-добър крак напред – Пътник във Фиджи се опитваше да лови риба с арфа и в безпокойството си пропусна собствения си крак за риба – можете да познаете какво се случи след това! Доставчикът в този случай беше достатъчно любезен да покрие злополуката, която лесно щеше да бъде отхвърлена като самонанесена вреда, ако бяха по-малко реномирани.

7. Сняг, който не се показва – жена, която чакала да пробва новите си ски на пистата, поискала плащане от застрахователната си компания за липсата на сняг, когато пристигнала. Някои доставчици гарантират конкретни събития по време на пътуването, като каране на ски или конна езда, така че си струва да прегледате договора, за да видите дали ще бъдете покрити поради фактори извън вашия контрол.

Въпреки че тези истории по-горе звучат твърде странно, за да ви се случат, струва си да се отбележи, че наистина са се случили. Ще бъдете много благодарни за защитата на индивидуални или семейни туристически застраховки, ако ви се случи нещо толкова странно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *