6 съвета за пътуване, които всеки трябва да знае

By | януари 3, 2022

Много страни, хиляди полети и безкрайни пътувания. Това е животът на пътеписец и те учи на много от правилните неща. Бих искал да споделя някои от моите съвети за пътуване с вас, защото намирах, че са много полезни при всяко пътуване, което предприех.

Бъдете досадни

Време е да поговорим с различни хора. Сервитьорът, портиерът, персоналът на бара или всеки клиент, който седи на съседната маса, изглежда добре. Задавайте въпроси за това, което виждате, и ще откриете, че хората обичат да споделят своите съвети и знания с вас. Повярвайте ми, много хора се изнервят, но започват непринуден разговор и вие сте само една крачка по-близо до следващия скрит скъпоценен камък.

Ставам от леглото

Това е най-трудното нещо за справяне, особено за тези, които обичат да стоят в леглото малко по-дълго от обикновено. Най-добре е да се събудите рано, защото има много неща, които се случват преди обяд. Така че излезте и отидете на вечеря за закуска във Вашингтон или направете най-красивия плаж в Италия, преди ордата от туристи да пристигне тук. Повярвайте ми, че нямате нищо против това; можете да спите колкото искате, след като се приберете вкъщи.

Поддържайте телефона си зареден

Няма нищо по-лошо от това да останете без технология поради изтощена батерия. Дръжте Power Bank със себе си, така че никога да не ви остават без батерии.

Присъединете се към облака

Този iPhone не струва никаква стойност и това е по една основна причина: снимки. Спомените са най-доброто нещо, което правите по време на пътуване, и без тях очарованието на пътуването ще бъде загубено. Отминаха дните, когато съхранявахте ръчно архивиране. Apple вече ви държи покрити с iCloud, настройва своя облак и има достъп до всичките си снимки и видеоклипове отвсякъде.

Запомнете любимите си

Спомняте ли си онзи фантастичен ресторант, в който отидохте последния път, когато посетихте Ню Йорк преди четири години? Не? Това е лошо! Следващия път просто помолете телефона си да запомни, в Google Maps просто въведете името на мястото и след това щракнете върху „запазване“. Този метод ще ви помогне да маркирате със звезда, така че винаги да можете да се върнете и да го проверите.

Носете пари в брой

От Амстердам до Камбоджа недостигът на пари не е много. Никъде няма да намерите банкомат и не винаги можете да използвате дебитните/кредитните си карти за плащане на хотели, барове и ресторанти. Носете със себе си пари в брой за спешни случаи около $150 в щатски долари или местната валута на дестинацията, която посещавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *