5 изненади в застраховката за малки пътувания

By | септември 30, 2021

За съжаление туристическата застраховка е допълнителен, но важен разход. Той ви помага да покриете непредвидени ситуации като отмяна на полет, загубено имущество и медицински разходи. Избирането на най -добрата политика обаче може да бъде трудно. Понякога детайлите са твърде сложни, което може да компрометира вашите претенции, ако ситуацията го изисква. За вашето ръководство ето пет изненадващи застраховки за пътуване с дребен шрифт, които трябва да знаете.

1. Не се заявяват претенции за медицинска история

Ако имате медицински състояния, важно е да разкриете такава информация на вашия застрахователен агент. Но трябва да очаквате увеличение на разходите за застрахователно покритие, след като разберете за здравословните си проблеми. Това е една от причините някои пътници да изберат да скрият съществуващите си условия. Въпреки това, ако не предоставите медицинската си история на вашия застраховател, това може да доведе до отричане на вашите искове. Ако е възможно, разкрийте подробности за вашето здраве. Вашата политика ще покрива вашите медицински разходи, ако нещо ви се случи, докато пътувате.

2. Покритие за лосT притежания

Внимателно проверявайте малките разпечатки на застраховка и се уверете, че избраната от вас полица е загубила или откраднала стоката. Това е особено полезно, ако пътувате с голяма сума пари. Много застрахователни полици за пътуване имат покритие само за пари, които случайно са загубени, откраднати или изчезнали. Има и капак за изгубени или липсващи пари, който се съхранява в сейфа на стаята ви.

3. Погледнете границите на политиката

Сърцераздирателно е да разберете, че вашата политика няма покритие, когато искате да поискате пари за откраднати или загубени неща. Вашата застраховка става безполезна, ако не можете да се възползвате от нея. За да избегнете прилагането му на практика, прочетете малките снимки на застраховката за пътуване и проверете лимита на полицата. Знаете колко можете да поискате за анулиране, загуба на багаж и липса на пари. Важно е да играете на сигурно. В противен случай може да се изненадате да видите неочаквани фактури на прага си.

4. Без свръх покритиед месечен цикъл

Друго изненадващо при застраховката за пътуване с дребен шрифт е, че няма покритие, ако подадете иск след периода. Дори да е само един ден, вашата застрахователна компания няма да ви плати никакви искове за извънреден труд. За да предотвратите това, проверете броя дни, които избраната от вас политика ще покрие, докато пътувате в чужбина, преди да направите покупката. Политическите граници варират от общество до общество, така че не забравяйте да получите необходимата информация.

5. Не всички застрахователни полици покриват всички дестинации

Изненадан? Не бъди. Някои малки разпечатки могат да разкрият, че нямат покритие за някои туристически дестинации. Преди да купите застрахователната полица, уверете се, че тя покрива вашата дестинация. Държави като САЩ, Канада, Турция, Канарските острови и Карибите може да имат различно покритие, което не е включено в предпочитаната от вас политика. Проверете това първо, за да избегнете скъпи разходи след вашето пътуване.

За вкъщи

Ето го. След седмици на планиране на дългоочакваното ви пътуване, вече сте резервирали полета и сте закупили билетите. Вълнуващо, нали? След като резервацията е направена, следващата стъпка е да закупите застраховка за пътуване.

Сега можете да отидете на по -евтината политика, защото смятате, че това е най -лесният начин. Но не. Избирането на най -достъпната застраховка за пътуване не е идеално. Трябва внимателно да разгледате дребния шрифт и да се уверите, че вашата политика предлага необходимата ви защита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *