2 Трябва да посетите туристически места в Йордания

By | октомври 6, 2021

Въпросът е дали искате да отидете в Йордания или не, защото Израел е в нестабилна среда. Кралство Йордания е известно и в северната част на Арабския полуостров, известно като Хашемитското кралство. Нацията споделя границите си на изток със Сирия, Ирак и Саудитска Арабия, на запад с Израел и разбира се; на юг със Саудитска Арабия. Малка част от южната граница се отмива от водите на Червено море.

Мадаба „Градът на мозайките“, Йордания

Йордан – част от християнската свята земя; така че има много места, свързани със събитията, описани в книгите на Старата и Новата християнска Библия. Сред безбройните интересни за поклонниците места е мозаечната карта на Мадаба (открита през 1896 г.) на пода на гръцката православна базилика „Свети Георги“.

Археологическият парк, който съдържа много останки от византийски вили и църкви, е богат на мозаечно декорирани пана. Многобройните мозайки на Мадаба дадоха на Йордания името „Град на мозайките“. След като разгледате много паметници, можете да почивате мъртви или да почивате в Червено море. 8-дневен пакет от около 1100 долара на човек е достъпен онлайн в OnTheGoTours (onthegotours.com/Totally-Jordan), включително 7-дневно посещение в Мадаба.

Петра – Древният град в моретата на Мъртво море

Петра, древният град на Rose Red, близо до място, открито преди 9000 години, предполага, че хората са живели в праисторически времена. Петра е загубена в западния свят, докато не е преоткрита през 1812 г. от швейцарски изследовател на име Йохан Лудвиг Буркхард. Градът е обект на световното наследство от 1985 г. и е едно от Седемте нови чудеса на света. В Петра има много очарователни сгради, издълбани от скали като манастира, гробницата на урната и съкровището. Със сигурност е уникално преживяване да посетите древния град, споменат в Книгите на Мъртво море като град Рекем. Това обаче е прекрасно постижение на древната човешка цивилизация около Петра.

На TheGoTours.com можете да намерите пешеходен маршрут до пакета Petra за около 1747 долара на човек. Това е 9-дневно турне, което пристига в Аман на първия ден и посещава изгубения град Петра на 5-ти. Алтернативен туристически пакет може да бъде взет от Израел. Двете държави, които са в мир с Израел и Йордания от 1994 г., могат да извършват чести пътувания. Еднодневното пътуване (Israeltr.Powweb.com/jordan.htm) струва около 145 долара на човек и започва в южния израелски град Ейлат. Моля, обърнете внимание, че виза за Йордания трябва да бъде получена преди да пристигнете в Израел. Ще знаете кой от двата начина да посетите Петра ще ви отведе в невероятна среда, може би в странен и мистериозен град. Така че това е отговорът на първоначалния въпрос за посещение на Йордания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *