Ширди: туристическо място или поклонение – перспективата на преданите

By | ноември 10, 2021

Сега въздушната връзка направи Ширди още по-достъпен за болезнени религиозни индийци, живеещи в Индия и в чужбина. Предимствата на местоположението му (недалеч от Бомбай и Пуна) добавиха популярност.

Вашият всъщност беше на това място няколко пъти и видя експоненциалния растеж като туристическо място. През целия си живот никога не съм вярвал в бог, баба (духовен гуру) или Дарвеш (мюсюлмански религиозен алпинист). Току-що посетих Ширди, Тирупати и Вайшно Деви, за да видя как религиозните места се превръщат в места за търговия и корупция.

Ако някой Netiz някога е посещавал Калигат в Калкута (не Колката за мен), храмовете на Варанаси, храма Джаганнатх в Пури, горния Камакшя Асам, наред с други, той ще се присъедини към мен в деспотичната религиозност, която преобладава в тях. места и как пандата ви лишава от страха от неизвестното, като го приковава към ужасяващата ви психика.

Сега Ширдин може да види и преживее същото. В четвъртък (известен като Shirdi ke Sai baba ka din!) Ширдин, изглежда, че опашката от поклонници ще пристигне в Ахмеднага, който е на 82 км от Ширди !! Без преувеличение, всеки, който изглежда като вяра в божествените сили и Shirdi ke Sai baba, ще бъде изумен от безкрайната дължина на опашката. Ако сте VIP (в днешно време VVIP културата също се появи от нищото!), ще видите и докоснете краката на Сай баба. Други трябва да чакат даршана с часове.

Ширди няма аура на божественост, защото комерсиализацията краде положителната атмосфера на религиозно място (ако има такова!). Той чувства, че се намира в бързо развиващ се град, а не с божество, което се възприема погрешно в бетонната джунгла, в и около мястото. Земните акули завладяват земите на бедните фермери, тъй като са били узурпирани от разработчиците и промоутърите в Гургаон.

Създадени са много суши ресторанти. Популярността на мястото създаде курорти и други неща в света на забавленията. Божествеността е второстепенна. Тези, които са посетили мястото преди около двадесет и пет години и сега го посещават, за съжаление, които изпитват липса на духовна връзка.

Въпреки това, несигурни и напълно разочаровани хора отиват там и вярват, че всичко ще бъде добре в живота им заради непогрешимите благословии на Сай баба. Планирайте своето ширди даршан и ако видите, че четенето ми е погрешно, готов съм да си върна думите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *