Шестте основни туристически атракции на Химачал

By | октомври 17, 2021

Химачал е много популярен щат в Индия и е известен по целия свят със своите красиви туристически атракции. С други думи, това е небесно състояние. Няколко хиляди туристи посещават това състояние всяка година, за да се насладят на красивата атмосфера и живописна красота. Някои от най -популярните туристически атракции в Химачал включват:

Kullu: Това е красиво място в Химачал и повечето двойки обикновено идват на това място на медения си месец. Около Кулу също има много храмове, долини и дворци, включително долината Парвати, храма Вайшно Деви, Ахара Базар, двореца Султанпур и много други. Ще се почувствате щастливи да видите тези прекрасни места!

Манали: Манали е друга най -добра луна за двойката. Манали изглежда красиво във всички зелени. Това е и ваканционна дестинация за семейства. Някои от най -известните храмове и долини в Манали са храмът Хадимба, храмът Ману, тибетският храм и много други. Голям брой поклонници посещават Манали, за да посетят всичките му известни храмове.

Чайл: Това е друго чудесно място за посещение в Химачал. Chail е дом на известен резерват за диви животни, който можете да посетите с много от вашите деца. Ще намерите много животни като Kakkar, Ghoral и така нататък. Kufri Chail е друга туристическа атракция. Тези гори Куфри изглеждат страхотно и имат плътен характер. Село Садхупур също е красиво място за посещение, за да се насладите на красивите планини и климата.

Дхармашала: Това място се намира в долината Кангра и някои от основните забележителности на това място са музеят на изкуството в Кангра, военният мемориал, езерото Дал, църквата Св. Йоан, светилището Бхагсунатх, Кунал Патри и Татвани и Махриал.

Далхаузи: Тази известна хълмова станция в Химачал изглежда страхотно и е разположена върху 5 хълма на ниско ниво. Някои от основните забележителности на този град са Subhash Baoli, Kalatope, Khajiar, Dainkund и Bara Pathar. Освен това този град е основан през 1854 г.

Лана: Това е една от най -малките хълмови станции в Хималаите. Раят от тази природа изглежда като рай и климатът тук изглежда много красив. В близост се намира известният дворец Раджгарх. Посещението на това място с вашата по -добра половина ви оставя със запомнящи се моменти.

Това са няколко туристически места в Химачал. Тъй като в днешно време има толкова много туристически агенции, можете да дойдете и да ги посетите на едно място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *