Хавайски туристически гледки – места, които трябва да видите в Хавай

By | октомври 23, 2021

Хавай е архипелаг от вулканични острови, разположен в почти северната половина на Тихия океан и е един от щатите в САЩ. Хавай е и една от най -добрите туристически дестинации в света. Маршрутите, дейностите и атракциите на Хаваите освежават стотици посетители през цялата година и го правят незабравимо преживяване за много хора.

Сред островите само шест от тях са подходящи за туризъм, но има повече от 100 острова. И тези шест острова са единствените и уникални ваканционни дестинации. Тези острови са: Оаху, Мауи, Кауай, Молокай, Ланай и Хавай. Остров Хавай е известен още като „Големия остров“. Niihau и Kahoolawe също са сред основните острови. Въпреки това, тъй като Niihau е частен и Kahoolawe не живее там, няма туристически дестинации. Хонолулу, разположен в Оахун, е столицата на Хаваите. Другите големи градове на тези острови са Хило, Уайлуку, Лихуе, Кайлуа, Кахуку, Кайлуа-Кона, Холуалоа и т.н.

Островът Хавай, Големият остров, е по -голям от всички останали острови и е най -младият. Той е дом на най -големите планини в света и най -активния и постоянно изригващ вулкан в света. В допълнение, Кайлуа-Кона, Уайпио, Хило, Южното крайбрежие, Кохала, Хило тропическите градини, Кохалското крайбрежие, пустинята Кау, водопадите Акака, Националният исторически маршрут Ала Кахакай са добре известни сред атракциите на острова. Но не забравяйте, че Националният парк Хавайски вулкани е задължително място за посещение.

Ланай някога е бил най -голямата ананасова плантация в света; Въпреки това в момента предлага изключителни курорти и пъстър нощен живот. Островът е подходящ за гмуркане.

Оаху, известен като „Място за събиране“, е най -населеният остров от всички. Той е дом на плажа Уайкики и Пърл Харбър. Освен това столицата Хонолулу се намира на този остров. Пърл Харбър е дом на Националния мемориал на USS Arizona, популярна дестинация за посетители. Сърфирането е най -доброто тук. Израства с отец Уайкикин от Modern Surfing.

Псевдонимът на Мауи е „Остров на долината“. Плажът Maui и курортите са много популярни. Националният парк Халеакала, плажният парк Хоокипа, плажът Каанапали са известни места за пътуване. Халеакала е най -големият спящ вулкан в света. Кауай е „градинският остров“. Той е известен със своите пясъчни плажове. Река Уайлуа, Кокосово крайбрежие, Планина Вайялеа Ваймеа и крайбрежието На Пали са красотите на острова. Молокай има атракции на „Приятелския остров“ като Национален исторически парк Калаупапа, Музей Молокай и Културен център. Там можете да участвате в разходки с мулета. Островът предлага забавления.

Хавай е известен като родното място на сърф и хула. Има толкова много неща за вършене на тези острови и всички те предлагат толкова много дейности. Гмуркане, сърф, наблюдение на китове, любителски риболов, ветроходство, туризъм, каяк, конна езда, плуване с делфини са някои примери за тези дейности.

Това, което прави такова място все по -привлекателно, е топлината на хората от Хавай. Ако искате да получите повече визуална информация за тези специални острови, travelovideo.com ще ви предостави своите видео архиви.

– Copyright © 2008 Travelovideo: Онлайн видеоклипове за пътуване –

Не: Използвайте тази статия на вашия уебсайт или списание, включително информация за автора / уебсайта и връзки. (Вътрешните URL адреси трябва да бъдат зададени като хипервръзки)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *