Тъй като застраховката за пътуване е от съществено значение за пътуване в чужбина

By | октомври 6, 2021

Партито за наблюдение е време на голямо удоволствие и изглежда срамно да се мисли за нещата, които могат да се объркат, но само защото сте в друга държава няма причина да се предполага, че е по -малко вероятно да се провалите в някоя от опасностите от ежедневието. Кражбите, загубите и спешните медицински случаи са поне толкова вероятно да бъдат засегнати, когато сте на почивка, а преживяването ще бъде още по -травмиращо, ако не сте покрити и трябва да понесете цялата тежест на финансовите загуби. Вместо да виждате застраховката за пътуване като нежелан разход, не забравяйте, че това, за което плащате, е спокойствие, което ще ви позволи да се отпуснете и да се насладите на почивката си, без да се притеснявате какво да направите, ако нещо се обърка. Застраховката за пътуване е жизненоважна част от всяка ваканция в чужбина, независимо дали сте подходящ млад турист, възрастен пътник, който се присъединява към групово турне, или младо семейство на почивка в курорт.

Ако все още не сте убедени, разгледайте тези причини, поради които може да се нуждаете от застраховка за пътуване.

1) Медика

Австралийската правителствена статистика ни казва, че всяка година австралийските консулства се справят с 900 смъртни случая и 1200 случая на хоспитализирани чуждестранни пътници. Болниците в Югоизточна Азия могат да струват до 1000 долара на ден и ако пътникът няма застрахователно покритие, те вероятно ще бъдат напълно отговорни за разходите. Същата правителствена статистика показва около 50 медицински евакуации годишно. Когато мислите, че може да се наложи да платите 100 000 долара, за да бъдете евакуирани от САЩ, можете да видите колко важно е да сте застраховани.

2) Загуба

Нещата се губят, когато пътувате. Багажът се губи на летищата, а портфейлите се крадат, когато пътувате в непознати градове, където не сте толкова заети, колкото у дома. Докато имате застрахователно покритие, няма нужда да бъдете параноични. Загубата на вашия имот винаги е разочароваща, но застраховката е разликата между временно неудобство и скъпо бедствие, което може да съсипе цялата ви ваканция.

3) Отмяна на полет

Отмяната на полет е доста често срещана и изключително стресираща. Поне можете да се върнете към часовниците на летището с часове. Ако имате полети за свързване или трансфер, ефектът на удар може да бъде много лош – и много скъп. Дори и да не е така, може да откриете, че изведнъж ще трябва да организирате допълнително настаняване в последната минута, или може да пропуснете една или повече вечеплатени нощувки на вашата дестинация. Вземете основна застраховка за пътуване и ще бъдете покрити за всеки от тези въпроси.

4) Деяния на природата

Ако сте заседнали в чужбина поради естествен акт като ураган или тайфун, може да сте покрити от вашата застраховка. Ако отидете в район с висок риск от подобни явления, добра идея е това да бъде приоритет при избора на вашата политика, тъй като тя не винаги е покрита.

5) Лични обстоятелства

Непредвидените обстоятелства в личния ви живот могат да означават, че трябва да намалите пътуването си или дори да го забавите напълно. Никога не знаеш кога ще се разболееш или ще преживееш семеен траур. Застраховката при пътуване ще ви позволи да възстановите част от разходите за вашата почивка, прекарана или намалена.

Далеч не е необходимо зло, застраховката за пътуване е защитна мрежа, която гарантира, че няма да се окажете излишно от джоба си поради ваканцията си в чужбина. Дори не трябва да е скъпо. Налични са много евтини туристически застраховки, така че няма причина да напускате дома си без него.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *