Туристически пътеводител за колониалната зона, Санто Доминго, Доминиканска република

By | октомври 15, 2021

Санто Доминго е най -старият град в Новия свят и е основан през 1496 г. от Христофор Колумб и по -малкия му брат, Вартоломей Колумб. Частта от града, където е живял в началото на 1500 -те години, се нарича Колониална зона (Zona Colonial на испански). Колониалната зона има първия си контакт с Новия свят. Първата асфалтирана улица, университетът, катедралата, замъкът, манастирът, болницата и крепостта – да назовем само няколко. С красива архитектура и богата история, колониалната зона е задължителна, докато посещавате Санто Доминго. Колониалната зона е обявена от ЮНЕСКО за обект на световното наследство.

В колониалната зона, заедно с красотата на историческите сгради, ще намерите хотели, ресторанти, кафенета, музеи, барове, магазини и т.н. Двете най -известни улици в колониалната зона са улица Лас Дамас. жени) и улица Conde. Улица Лас Дамас беше улица, където високопоставени жени в обществото ходеха на обяд след църква. Улица Лас Дамас е невероятна улица през деня, но през нощта става още по -зашеметяваща, докато уличните светлини превръщат стените на сградите в красив оранжев цвят. С всяка стъпка, която правите по първата асфалтирана улица в Новия свят, вие пътувате по -дълбоко във времето, докато не почувствате, че ще вървите заедно със самия Христофор Колумб през 1500 -те години.

Хотели

Има много хотели, от които да избирате и предлагат широк диапазон от цени, от икономични до елегантни. Хубавото на бюджетните хотели в тази област е, че те са чисти и имат мили хора, много от които говорят английски. Имайте предвид, че поради старите сгради, докато са чисти, повечето от стаите са малки и имат „стара сграда“. Въпреки това, за цената, мисля, че те предлагат страхотно преживяване в страхотна област. Има много от тези хотели и те предлагат различни специалитети за няколко часа; така че е трудно да се препоръча конкретен хотел. Причината да харесвам хотелите в тази област е, че когато излезете от вратата на хотела, не е нужно да плащате за такси, за да ви отведе до място, където да се насладите. Вече сте на дестинация №1 в Санто Доминго.

В горния край има няколко хотела, на които да се насладите, но ще говоря за Hodelpa Nicolas De Ovando. Този хотел разполага с просторни спални, приятен вътрешен двор, на който да се насладите вечер, малък бар, добра храна за закуска на шведска маса и прекрасно меню за вечеря, но двата най -добри аспекта на този хотел са историята и историята. архитектура. Никола де Овандо, спътник на Христофор Колумб, е третият губернатор на Индия и този хотел е негов дом и датира от 1502 г. Този хотел е първата къща, построена на улица Лас Дамас (по -рано асфалтирана улица), така че няма по -добро място за мен да се потопя в културата на най -стария град в Новия свят. Но не се притеснявайте, ако хотелът е извън бюджета ви, можете да посетите и да се насладите на коктейл в бара или в двора.

Неща за правене и гледане

Пешеходна разходка

Препоръчвам разходката по улица Лас Дамас да бъде първото нещо, което правите, когато пристигнете в колониалната зона. След като разберете сградите и тяхната история, можете да им се насладите повече. Например, ако седите на Plaza de España (Plaza España) и се наслаждавате на красива вечеря, докато оглеждате площада и виждате каменната сграда, това няма да е каменна сграда, вече след туристическа разходка ще разберете, че това е къщата на сина на Христофор Колумб, Диего Колумб.

Докато вървите по улица Лас Дамас, ще бъдете приближени от обиколка с екскурзовод, която ще ви предложи пешеходна обиколка. Всички обиколки, които съм правил досега, са били с шофьори, които са говорили отлично английски. Обикновено разходката продължава два часа. Обикновено предварително говоря с водача водач и ги моля да засегнат най -важните моменти и да се опитам да завърша маршрута за 1 час и половина. Цената на обиколката обикновено е $ 1000 Доминиканско песо ($ 20 USD), но можете да опитате да договаряте по -ниска цена. Екскурзоводите вършат чудесна работа и се грижат за това, така че мисля, че печелят 1000 песо.

Следващият раздел ще говори за някои от сградите, които си струва да се видят и много от тях ще бъдат включени в обиколката.

Сгради, музеи и исторически забележителности

Катедралата Санта Мария / La Catedral de Santa Maria– Построен през 1514 г., това е първата катедрала в Америка. Тази катедрала е активна катедрала и служи и има 7 красиви параклиса.

Алказар де Колон Това е домът на сина на Христофор Колумб (Диего Колумб). Тази къща се превърна в красив музей с някои оригинални мебели и някои репродукции на оригинални мебели. Разходката из този музей ще ви позволи да разберете как е живял Колумб през 1500 -те години.

Plaza de España това е широко и отворено място за срещи с 8 ресторанта с изглед към площада от едната страна и Alcazar de Colon (домът на Диего Колумб, син на Христофор Колумб) от друга. Площадът се намира в края на улица Лас Дамас.

Улица Лас Дамас това е може би най -исторически значимата улица в града. Това беше първата асфалтирана улица в Америка, а също и улица за жените от висшето общество, които да ходят на обяд след църква. Улицата е пълна със сгради от 1500 -те години, сега превърнати в музеи, хотели, ресторанти и др. Черпете история, докато вървите по тази улица.

Улица Конде това е може би втората най -важна улица в града. Тази улица е затворена за автомобили, пълна с магазини, кафенета, ресторанти, хотели и има малък парк в центъра (Parque Colon) и в края на тази улица е Паркът на независимостта.

Крепостта Озама Това е замък от 16-ти век, построен на река Озама в колониален район. Това е най -старата проектирана крепост в Европа в Америка.

Руините на Сан Франциско Това са останки от манастир, построен през 1508 г. от отец францисканец в подготовка. Смята се за голям отпадък и е дело на губернатора Николас де Овандо.

PАнтеонът на родината първоначално е била йезуитска църква, след това мавзолей, в който да се съхраняват останките на най -видните национални, граждански и военни герои на Доминиканската република.

Colon Park (Columbus Park) това беше основното място за събиране на празници от колониалната епоха и е така и до днес. Разположен на улица Conde, срещу хотел Conde и граничещ със катедралата Санта Мария, той е чудесно място да седнете на пейка в парка под дърво и да си направите почивка, за да посетите музеи и руини, за да се насладите на красотата и културата.

Ресторанти, барове, кафенета и нощни клубове

В колониалната зона има много ресторанти, барове, кафенета и нощни клубове. Ще се съсредоточа върху тези, които имат историческо значение, които ми харесаха и които се харесаха на предишните ни клиенти.

Има 8 ресторанта с изглед към Plaza de España (Plaza de España) и Alcázar de Colón (Deigo Columbus House). Всеки от тях има меню, разположено пред ресторанта на испански и английски език. Всичките 8 ресторанта са елегантни, а най -дългият ресторант в Новия свят е осмият. Pate Palo (дървен крак) е 500-годишен ресторант, който някога е бил собственост на сър Франсис Дрейк, някога притежаван от еднокрак пират. Ако ядете Pate Palon или друг 8, ​​няма да сбъркате, като изберете един от тях.

На улица Conde Street можете да избирате от няколко ресторанта. Те са обикновено облекло за обяд и са непринудени или от висок клас през нощта. Segrefrados, италиански ресторант, е не само ресторант, но и чудесно място да видите хора. Те пият страхотно кафе сутрин, за да започнат почивния ден, а пиците им също са страхотни. За по -традиционна доминиканска кухня можете да посетите първия етаж на хотел Conde. Този ресторант има вътрешен двор с изглед към Calon Park и катедралата Санта Мария.

В края на Conde Street е много известно кафене / ресторант на име Grands, наричано преди Pacos. Този ресторант е отворен денонощно и е чудесно място за вкусно кафе и закуска. Това не е елегантно място, а редовно кафене, но всеки ден от седмицата хората се събират тук, за да се насладят на добър разговор с кафе и храна в доминикански стил, независимо от часа.

LuLus Tasting Bar е чудесно място да се насладите на коктейли и вечеря. Това е много модерно място, голямо съвпадение.

Onnos е нощен клуб, разположен в сърцето на Колониалната зона, където можете да слушате любимата си кънтри музика (Bachata, Merengue и Salsa).

Както споменах по -рано, има много повече ресторанти, кафенета, барове и нощни клубове, от които да избирате, но искам да ви дам списък с тези, които считаме за популярни варианти. Докато се разхождате, ще видите много други, ако видите такъв, който ви харесва, просто влезте и му се насладете.

Накратко

Със своята история, музеи, страхотни ресторанти, кафенета и нощен живот, колониалната зона е задължителна за всеки, който посети Доминиканската република. Това е приятно англоговорящо място, тъй като е много безопасно да се разхождате като турист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *