Туристически места в Майсур, места за посещение на Майсур за един ден

By | ноември 13, 2021

Майсур е едно от най-добрите места в Южна Индия за посещение и да се насладите на многобройните му традиционни и прекрасни места. Ще откриете някои от перфектно гравираните храмове и музеи, специални форми на изкуството, разнообразна култура и красиви хълмове. С еднодневните пакети за обиколка на Mysore можете да видите невероятното му наследство и архитекти и да изпитате баланса между природата и човека. Светите храмове отразяват нотка на дравидската архитектура. Всяка година фестивалът Дасара привлича туристи, гледащи към миналото.

Ако сте пътешественик с раници, тогава пакетите за обиколка на Mysore Day One са най-добрият вариант да запазите това място в сърцето си. Както подсказва името, това е еднодневна местна обиколка на Майсур, която следва постоянен маршрут на пътуване. Можете да се насладите на места като статуя на Нанди / Храм на бика, храм Чамундешвари, музей на восъчните фигури в Майсур, статуя на Махишасура, зоологическа градина в Майсур, църква Санта Филомена, дворец на Махараджа в Майсур, храм Шри Ранганатасвами, гробници Типу Султан и Хайдър Али. (Гумбаз), летен дворец Типпу, язовир KRS и градина Бриндаван.

Пакетите за еднодневни обиколки на Mysore не само ви доставят удоволствието да съхранявате сайтове в дневниците си за пътуване, но и ще се озовете сред нови хора от различни региони, които може да са важни за вашето пътуване. Това пътуване е най-добрият вариант за служители на компании, които не отделят достатъчно време от работата си. Те могат да се насладят на пътуване сами или със семейство или приятели. Цената на този туристически пакет също е надеждна и не прекъсва месечния ви бюджет. Резервирането на обиколка и наемането на превозно средство може да ви струва около 1500 до 2000 Rs, в зависимост от вашето удобство, като например личен автомобил, автобус или Volvo. Уикендите са най-доброто време от месеца, за да се насладите на подобни пътувания. Така че защо чакате? Резервирайте сега и изживейте приключението на Майсур.

Има някои места, които се посещават най-добре в определени часове. Освен това има места като Майсур, които винаги са прекрасни и гостоприемни, независимо в коя част от годината посещавате. Разположен на 150 км от Бангалор, този причудлив малък град може да има страхотен уикенд. Нека да разгледаме някои от местата, които можете да посетите (и трябва!) Имате стегнат график.

Дворецът Майсур

Дворецът на Махараджа Майсур е сърцето на града и се намира в неговия център. Това е прекрасна смесица от индуистки, ислямски, готически и раджпутски архитектурни стилове. Красотата на двореца се крие в това, че е толкова прост и елегантен отвън, колкото е очарователен и прекрасен отвътре. Ако вземете пакет Mysore Day One Tour, той със сигурност ще бъде сред първите 5 места, които можете да посетите Mysore Palace.

От понеделник до събота от 19:00 до 19:45 ч. е организирано и обогатяващо светлинно-звуково шоу. Това шоу разказва историята на богинята Чамунди и династиите, формирали Майсур.

Храмът Chamundeshwari

След малко история преминаваме към духовността. Храмът Chamundeshwari се намира на хълмовете на Chamundi и е с изглед към града. Той вярва, че Чамунди Мата има града и хората на Майсур винаги в очите си и под своя закрила.

Да седиш тук в мир е преживяване извън света. Отделете около час и ще се почувствате много по-спокойни от неприятностите на ежедневието. Това успокояващо преживяване е причината храмът Chamundeshwari да е в повечето пакети за дневни обиколки на Mysore.

Brindavan Gardens и язовир KRS

Brindavan Gardens предлагат красива гледка за очите. Съчетавайки се с различни разновидности на флората, това е вратата към природата. Също така от 18:30 до 19:30 часа през делничните дни и от 18:30 до 20:30 часа през уикендите има приятно светлинно и звуково шоу, където изворната вода танцува под различни мелодии.

А с изглед към градините е язовирът KRS. Язовирите и езерата подчертават красотата на околността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *