Туристически дестинации в Раджастан – благословени с прекрасни изненади

By | ноември 4, 2021

Разположен в Западна Индия, Раджастан е страната на царете. В кралската държава има исторически градове като Джайпур, Джодхпур, Джайсалмер, Бхаратпур и Биканер. Оборудван със зашеметяващи атракции като красиви пясъчни дюни, богата дива природа, елегантни крепости и кристално чисти езера, земята е гореща туристическа дестинация в страната.

Нека разгледаме различните атракции на градовете на Раджастан:

Аджмер

Свещеният град Аджмер е сред безплодните хълмове. Аджмер е известно място за поклонение в страната, където всяка година идват хиляди посетители от цял ​​свят. Управлявани от различни власти, те все още показват въздействието, което зашеметяващите атракции на града имат върху тях. Dargah Sharif Khwaja е гробницата на Moinuddin Chishti. Хората оценяват тази гробница. Световноизвестният панаир на Урс привлича много поклонници на мястото. Други атракции включват форт Тарагарх, Adhai-din-ka-Jhonpra и Mayo College.

Джайпур

Джайпур е красив розов град в Раджастан. Известен с богатата си култура и наследство, градът има някои хълмове и други тихи места за туристи. В града има много крепости, храмове, градини и паметници, които ви напомнят за славното минало на раджпутските воини. Градът е известен и със своите пазаруващи артикули като бижута, обувки, тъкани и много други. С романтичния си чар градът ви връща във времето на кралските особи. Няколко популярни атракции включват Градския дворец, Джантар Мантар, Форт Амбър, Форт Джайгарх, Форт Нахаргарх и храма Говинд Дев Джи.

Биканер

Разположен в сърцето на пустинята Тар, Биканер е очарователен град в Раджастан. С цялата елегантност на своите дюни, той е обичан от туристи от цял ​​свят. Акцентите на града са укрепленията и изграждането на червен пясъчник. Заобиколен от огромна стена, градът оживява с цветни панаири и празненства. Има само един тип ферма за отглеждане на камили, оживен фестивал на камили, който привлича туристи.

На фестивала можете да видите традиционни носии, красиви картини и зашеметяващи стенописи. Туристите могат да посетят невероятните атракции на града, включително форт Джунагарх, музей на крепостта, дворец Лалгарх, храм на плъховете Дешноке и ферма за отглеждане на камили и изследователски център.

Удайпур е великолепен дворец и благословен с много красиви езера, Удайпур е задължителен град за посещение в Раджастан. Известен като Градът на езерата, Удайпур е важна туристическа дестинация, която привлича хиляди туристи от цял ​​свят. Със своите грандиозни места и живописни атракции градът привлича младоженци всяка година. Някои от най-големите атракции на Удайпур включват двореца на езерото, градския дворец, езерото Пичола, храма Джагдиш, двореца Джагмандир, Сахелион-ки-Бари и храма Еклинджи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *