Туристически дейности и съвети за река Нил

By | януари 12, 2022

Името Нил означава долината от гръцката дума Нейлос, река Нил е най-дългата река в света, а Джинджа Уганда знае нейния източник. Това е голяма река в Североизточна Африка, която започва своето пътуване в напоявани райони близо до екватора и след това тече на север през страшната пустиня Сахара, преди да се влее в източното Средиземно море. Реката е дълга 6695 км (4184 мили). Реката протича през общо девет държави, въпреки че е свързана с Уганда и Египет. Други държави включват Етиопия, Заир, Кения, Танзания, Руанда, Бурунди и Судан.

Най-дългата река се състои главно от два основни притока, Белия и Синия Нил, и след това се присъединява към Хартум, образувайки главния Нил на Египетския Нил и Нил на Катарата. Най-дългата част на Белия Нил е разделена на три части 1) района на Централен Судан; 2) Sudd; и 3) Регион на езерното плато.

Нил е изиграл важна роля в цивилизацията и историята на някои от тези страни, особено на Египет и Уганда. Нил е източник на енергия за угандийците, тъй като проклетото електричество на страните е изградено на река Нил. Той също така е осигурил вода за човешкия живот и бреговете му са толкова плодородни, че въпреки че Египет е суха земя, това е позволило на египтяните да поддържат живота си чрез напояване и плодородни земи по бреговете. Нил също е давал вода на животни като крокодили, които живеят по бреговете на египетската река. Египетските крокодили на Нил са дълги около 4 метра, въпреки че някои са по-дълги.

Река Нил предлага много на туристите, от разходка с лодка до извори, рафтинг, каяк, риболов до Виктория Нил и скокове с бънджи в Уганда. Това е нова история за Египет, включително исторически места, за да видите много неща по Нил. Хората, които искат да опознаят Нил отблизо, могат да пътуват по известната река с лодка от много крайбрежни градове. При всяко пътуване до Африка Нил е едно от историческите места, където не бива да пропускате природното чудо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *