Туристически дейности в Греймут

By | октомври 26, 2021

On-Yer-Bike

On Yer Bike е на около 5 мили северно от Greymouth. Това е туристически бизнес и предлага разходки с четириколки през някои от типичните гори на Западното крайбрежие. Бизнесът е стартиран през 1997 г. от Майк и Сю Роупър. Преди бизнеса Майк Ропър беше таксиметров шофьор в Греймут. Приключенският бизнес е силно препоръчителен, както е показано на предишни посетители на tripadvisor.

Фермата, в която се намира бизнесът, е в семейство Ропър от 1917 г., когато бабата и дядото на Майкъл се преместват около Чарлз и Вайълет. През 60-те и 70-те години родителите на Майкъл държаха ферма за пилета, но това приключи през 1978 г., когато новите разпоредби не успяха да направят бизнеса жизнеспособен. Кравите и овцете винаги са били част от селскостопанските операции и все още са, въпреки че са били малка част от деня предвид успеха на бизнеса с четворни велосипеди.

По време на вашето приключение вероятно ще срещнете някои местни птици от Нова Зеландия, като Weka, Tui, Kereru (дървен гълъб), Fantail и Pukeko.

От другата страна на On-Yer-Bike е кафене, където клиентите могат да дойдат за питие и да добавят още едно въже към лъка, Сю Ропър плете на една кука и държи всички заети с другите си ангажименти.

Преди повече от 100 години наблизо е имало училище. Наричаше се „Лагерното училище“, името на квартала. Никой не знае как е получил името си, но вероятно защото първата дъскорезница на Западния бряг е била в Коул Крийк и се е отнасяла за мъжете, които са работили в дъскорезницата „The Cap”.

Коул Крийк е район, предразположен към наводнения. Водата понякога идва над пътя близо до On-Yer-Bike, когато реката прелива с обема вода, слизащ от планините.

Преди да бъде построен мостът, трафикът трябваше да пресича железопътните линии и да търси влакове, идващи от всяка страна. Доколкото знаем, това е влак/автомобилна катастрофа преди да бъде построен мостът. Въпреки това, при земетресението през 1968 г., превозно средство се блъсна в ръба на моста, докато се движеше нагоре и надолу, убивайки шофьора.

Култар / Мемориална зала

Преди Рунанга е Култард / Мемориална зала. Това беше на 9 ноември 2017 г., когато се случи кражбата на заплатите на Runanga. Платената кола напусна Греймут същата сутрин със заплатата и заплатите на миньорите, общо почти 4k. Докато колата щяла да завие зад завоя, той се натъкнал на препятствие по средата на пътя. Шофьорът на Култар слезе от колата, за да премахне препятствието и в този момент от храсталака се появи маскиран мъж, който викаше „Ръцете горе“, преди да стреля по Култарди. Той е починал на място. След това крадецът отишъл до колата и поискал пари, но Хол, който бил работник в мина, отказал да се подчини и произвел два изстрела от револвер, който носел. Крадецът застреля Хали отблизо, толкова близо, че дрехите на Хол пламнаха, когато беше лекуван след обира. Крадецът застреля Джеймс и го удари в бедрото и гърба. Крадецът подсигурил парите, преди да избяга от железниците и да се скрие.

Среща

Община Рунанга е създадена през 1904 г. като въгледобивен град. Преди да бъде създадена руангата, районът е бил покрит с местни храсти, но къщите, които са били построени за настаняване на миньорите, са построени от дърво от дърветата, които са били съборени за общината. Селото напредва с откриването на няколко въглищни мини в района. Между Греймут и Рунанга е построена железопътна линия за транспортиране на въглища от района. Влакът обслужва и пътнически услуги. Рунангата имаше собствена жп гара в Реренуи и беше близо до мястото, където работеше една от мините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *