Туристически атракции Sagada

By | ноември 12, 2021

Сагада, Филипините, често се описва като „Шангри-ла“ от тези, които посещават мястото. Описанието не е случайно; всъщност в границите на един от най-малките градове в планинската провинция има много природни и човешки забележителности, които са празник за очите, сърцата и душите на жителите и посетителите.

Посетителите на мястото могат да го използват и като списък с неща, които да видят:

1. Sumaging Cave – Тази огромна варовикова пещера е огромна и може да отнеме повече от половин ден, за да се изследва напълно мястото. Не забравяйте да вземете малка закуска и сухи дрехи.

2. Водопади Бомод-ок – този огромен водопад е на около 2 часа от центъра на града. Насладете се на прясна вода в подножието на водопадите. В един от кадрите на националната телевизия мъж предложил на приятелката си по време на водопадите.

3. Mission Compound – насладете се на покрита с борове разходка от училище Санта Мария до църквата Санта Мария – Англиканската църква Сагада е построена от японците след Втората световна война.

4. Езеро Данум – отидете да берете горски плодове и се насладете на нежния вятър и чистия въздух на езерото Данум. Това място е използвано за заснемане на филипински романтичен филм.

5. Планината Ампакао – започнете сутринта с преходи до най-високия връх в Сагада. Донесете обяд с купа, за да се насладите на планинския връх.

6. Оризови тераси в Килтепан – Оризовите тераси на границата на 3-те барангаи в Сагада са обект на красиви пощенски картички за тяхното обширно и креативно инженерство.

7. Боконгски водопади – макар и по-малък от Бомод-ок, този водопад е по-близо до центъра на града и следователно по-лесен за посещение. Опитайте да скочите от страната на планината до хладната вода на 20-футов басейн.

8. Подземна река – Следвайте подземната река в пещера и излезте отново.

9. Ресторанти Sagada: Градът постепенно се налага като дестинация за кулинари. Бюфетът на френски готвач през уикенда е важно преживяване. Ресторантът Yogurt House беше посетен от филипински президент.

10. Sagada Weaving – Вземете част от Sagada у дома със себе си покрай магазина Sagada Weaving.

11. Висящи ковчези – тези последни места за почивка не са нещо за тези, които се страхуват от височини. Сагада е може би единственият град в цели Филипини, който има място за погребение пред варовикови скали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *