Туристически атракции на Намибия

By | ноември 1, 2021

Виндхук е столицата на Намибия. Намира се в центъра на страната в красива зелена долина между планините Ерос и Аура. Този град е бил крепост по време на германската колонизация и оцелелите архитектурни структури дават възможност на туристите да разберат огромното влияние, което са имали германците. В него се намира административната сграда, основният туристически център, с два музея (Owela и State). Други архитектури включват дворецът Christuskirche, дворецът Tintenpalast, Alte Feste и Gross Barmen. Комбинацията от стара и модерна архитектура прави града красив и много привлекателен.

Национален парк Етоша е най-големият и най-зрелищният с много лов. Този парк е запазен през 1907 г. и обхваща обща площ от около 22 270 кв. км. Тук са регистрирани около сто и четиринадесет бозайници и около триста и четиридесет вида птици. Този парк има три курорта, а именно Хатали, Намутони и Окаукуехо, всички от които имат водни дупки. Тук се правят голям брой животни по всяко време на деня и нощта, което от своя страна дава време на туристите да гледат игри и да правят снимки. Етоша е привлекателен географски обект, създаден от плитка депресия. Намира се на 1065 м надморска височина и образува огромна солена дупка, която от време на време се пълни с вода. Тази дупка е заобиколена от храсти и растителност и осигурява храна за много диви животни като зебри, лъвове, слонове, леопарди, гепарди, токачки, хиени, спрингбоки, жирафи, чакали и гемсбокове.

Намибийската пустиня е най-старата пустиня в света и се простира на север от река Кунене и на юг от река Оранжева. На запад граничи с Атлантическия океан. Студеното течение на Бенгела, което тече през африканския континент, създава сутрин мъгла в страната, помагайки на много животни и растения да оцелеят. Някои от забележителностите в този район са град Свакопмунд. Разположен е на брега, където палмите, алеите и колониалната архитектура подсилват красотата му. Град Уолвис Бей се намира южно от Свакопмунд. Първите китоловци го откриват като рядък дълбоководен залив на плиткия бряг. Около четиридесет процента от розовото фламинго в Южна Африка и различни видове птици живеят там.

Скелетният бряг създава прекрасен пейзаж. Тук скелетните кости и корабокрушенията са отнесени от студените морски ветрове и се виждат разпръснати по цялото крайбрежие. Скелетният бряг е вътре в парк; обаче само част от района е отворена за обществеността. Spitzkoppe е мека за катерене по айсберг и още един интересен обект. Катеренето е трудно и включва правене на пръст, докато се катерите по скалните пукнатини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *