Туристически атракции в очарователната Нигерия

By | октомври 4, 2021

Нигерия е най -населената страна в света и най -многолюдната страна в Африка, тя е неизследван туристически рай, който се развива в голям мащаб.

Страната се намира в района на западното крайбрежие на африканския континент и има изобилие от природни ресурси. Има дълги плажове, река Нигер, която минава през страната, национални паркове и тропически гори. Това дава невероятно богатство на цялата туристическа индустрия и е основният източник на пари за икономиката.

Страната е основана поне през 9000 г. пр.н.е. През вековете много други етнически групи идват и се заселват в страната, придавайки й оживен и колоритен микс, който се съчетава перфектно с околностите. Нигерийските изкуства и занаяти също се развиват през годините и са подобрени и обогатени от различни етнически групи.

Един от най -значимите аспекти на Нигерия е традиционният начин на живот, който е добре запазен в своите обичаи. Майсторството на различни групи по своята същност е чудо, поради дизайна и сложността, които са напълно местни за тези конкретни етнически групи.

Някои от най -популярните туристически атракции могат да бъдат описани накратко, както следва:

Национални паркове в Нигерия: Един от най -важните компоненти на нигерийската туристическа индустрия са петте национални парка, създадени за опазване на дивата природа на страната. Те работят като резерват за диви животни в страната. Нигерийското правителство е отговорно за грижите и поддръжката на тези резервати за диви животни. Африканският континент е известен по целия свят със своите гъсти гори и високи резервати от диви животни, които привличат туристи отдалеч.

Има пет парка, Kainji, Cross River, Gashaka-Gumti, Yankari и Национален парк The Oban Hills. Всички паркове се намират в различни щати на страната. Гаша-Гумти е най-големият национален парк в страната с площ от 6000 квадратни километра. Националният парк Каинджи включва два животински резервата, а именно Зуругама и Боргу. Има и езеро, което е най -търсеното място сред посетителите. Националният парк Cross River е много популярен сред туристите, тъй като е една от последните тропически гори в света. Други два парка в Нигерия са Национален парк Янкари и Обан Хилс.

Основната цел на нигерийските национални паркове е да защитава и съхранява застрашените видове и цялата дива природа на Нигерия като цяло.

Нигерийски плажове: Нигерия се намира в крайбрежната част на африканския континент и затова плажовете са много красиви. Плажовете са една от основните атракции на тази страна, те дават мир и спокойствие на умовете и телата на уморените пътешественици. На плажа има много хотели и курорти, които предлагат добро настаняване на посетителите, които го посещават. Някои от добре познатите плажове са Кокосовият плаж в Бадагри, Викторианският плаж, Централният плаж на островите Виктория и Калабар, разположен в устието на река Калабар, един от най-слабо населените плажове.

Поради наличието на това природно богатство, Нигерия е посещавана от туристи целогодишно и затова има много хотели и курорти, които да обслужват хората, които посещават. Тези хотели предлагат бюджетно и удобно за туристи настаняване. От една страна, можете да изберете луксозен хотел, а от друга, можете да отидете за бюджетно настаняване. Какъвто и тип настаняване да изберете, сигурно е, че никога няма да скучаете в Nigeria Witchcraft.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *