Туристически атракции в Кувейт

By | ноември 10, 2021

Кувейт е модерна нация с богата история. Намира се на Арабския полуостров между Саудитска Арабия и Ирак, крайбрежието му в Персийския залив и има култура, повлияна от търговци от Арабските планини, Месопотамия, Древна Гърция и пътя на подправките. Днешният Кувейт е урбанизирано, богато на петрол емирство. Разположен близо до столицата на Кувейт, той се е издигнал след откриването на природния ресурс през 30-те години на миналия век. С космополитна смесица от старо и ново, Кувейт може да бъде дестинацията, която търсите, за това уникално ваканционно преживяване или дори да се установите. Определено има какво да се види и направи.

Поради широкото крайбрежие на Персийския залив, Кувейт предлага много дейности на или около водата. Гмуркането с перли беше решаваща индустрия в щата, преди да бъде открит нефтът. Днес повечето гмуркания се провеждат на фестивали за гмуркане на бисери, на които кувейтците възраждат традиционните си методи за гмуркане, преди да завършат фестивала с песни и танци. Ако искате да се потопите във водата, рифовете и островите на Кувейт предлагат много възможности за гмуркане и опознаване на подводния морски живот от първа ръка.

Въпреки това, ако искате да останете на повърхността, моретата на крайбрежието на Персийския залив на Кувейт също предлагат перфектни условия за ветроходство, със спокойни води и лек бриз. За тези, които посещават, яхт клуб Салмия предлага много места за акостиране. Като алтернатива можете да предприемете разходки с лодка, за да откриете спокойствието на няколкото острова в емирството и да намерите тихо място за бързо плуване. Тези пътувания могат също да предложат възможност да се насладите на някакъв незаменим риболов. Водите около Кувейт имат невероятно разнообразна гама от рибен бульон, от акули и риба до риба тон. Ако планирате дейност в малка група, може да предпочетете да наемете лодката си и да имате пълен контрол върху вашата екскурзия.

За тези, които търсят страхотно занимание, има много други възможности за забавление във водата, включително водни ски, водни ски и уиндсърф (въпреки че трябва да закупите собствено оборудване). Иначе защо да не се отпуснете на един от най-красивите плажове в Кувейт, може би на плажа Месилах, плажа Окиала или на брега на Ал-Шааб.

Град Кувейт е чудесно място за прекарване на часове в пазаруване, независимо дали търсите водещи международни марки дрехи или прясна риба. Търговският център Avenues в Кувейт Сити е най-големият в щата и ако искате сериозно пазаруване, можете лесно да прекарате ден или два в международни магазини с много ресторанти и киносалони, за да нахраните и забавлявате. За различно пазаруване, направете спокойна разходка по алеите Souk Sharq и прилежащия рибен пазар на брега на Сафат. Традиционната архитектура създава уникален фон, докато пазарувате в любимите си магазини. Когато сте готови за лека закуска, това е идеалното място да вечеряте край водата в едно от многото му кафенета и ресторанти, може би да опитате традиционни кувейтски морски дарове и ястия с подправки. Основната атракция на Souk Sharq обаче трябва да бъде рядък пример за работещ воден часовник, който не трябва да се пропуска.

За да опознаете по-добре наследството и културата на Кувейт, вашата основна дестинация трябва да бъде Националният музей на Кувейт. Входът е безплатен и е най-доброто място да научите за историята на Кувейт и неговите народи, като гмуркане с перли и търговия с подправки. Забележителни са богатите археологически открития, направени на остров Фаилака (заселен от древните гърци), обширна колекция от ислямско изкуство и планетариум.

Междувременно в Научния център се помещава най-големият аквариум в Близкия изток, инсталация за деца, които сами да експериментират с науката, и IMAX театър, който предлага образователни филми. Аквариумът включва широка гама от морска фауна, от акули до видри до пингвини. Гледайте как акулите се хранят привечер или се доближете до местния морски живот на Персийския залив. Освен това можете да посетите Кувейтския зоопарк в Омари, за да видите различни животни, големи и малки.

Поради променящите се икономически трудности, старата и новата ислямска архитектура на Кувейт са смесени. Задължителна зона за посещение за всеки посетител е най-голямата джамия в Кувейт, Голямата джамия. Сградата е покрита с красиви декорации и може да бъде посетена от всички религии (стига да спазвате дрес кода). Въпреки това, ако търсите гледки, защо не отидете до емблематичните кувейтски кули в квартал Шарк на град Кувейт. Има три кули, които се превърнаха в символи на нацията и нейната съпротива в последния конфликт. Кулата има въртяща се платформа за наблюдение на височина от 123 метра, която ви дава 360-градусова гледка към град Кувейт и извън него. И ако това не е достатъчно, внимавайте за 372-фута високата Liberation Tower, една от най-високите комуникационни кули в света.

Въпреки това, по-базирани екшън забавления за забавление на децата Кувейт има много увеселителни паркове, включително най-големият град за забавления Ал-Доха, с многобройните си разходки и аркади, както и градини и по-тихи езера с лодки. Освен това децата ще могат да се насладят на водопади във водното селище Месила и аквапарка (до кулите в Кувейт) или на ледените пързалки и пързалките в парка за отдих Al-Shaab.

С толкова много неща за забавление и приветлив и приветлив като кувейтски домакин, Кувейт наистина е страхотна дестинация, независимо каква е причината за вашето посещение… И ако се изкушавате да останете, защо не погледнете Кувейт. Списъци с имоти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *