Туристически атракции в Индия

By | октомври 2, 2021

Самата Индия е мини-свят. Индия е джобна държава, с прекрасна природна красота на небето, която докосва планините, сините морета, екзотичните плажове, водопадите от сребърен водопад, зелените долини, загадъчните пустини, изобилната флора и фауна. Естествена красота, изкуство и култура, древни традиции, цветни панаири и фестивали, поклонения, прекрасна архитектура, уникално наследство, кралски крепости, прекрасни паметници правят Индия уникална туристическа дестинация.

Удайпур Индия е обявена за най -добрия град за туристи в Индия през 2009 г. Нарича се Венеция източно от Удайпур. Удайпур, известен със своя пустинен оазис, дворци и канали, отговаря на всички интереси на пътниците със стойност, уединение, обслужване и открития.

Индия е земя на всички сезони, земя на всички религии, земя на пустини, земя на красиви плажове, земя на странни хълмови станции, земя на тропически гори, земя на дворци и крепости и т.н. Индия е място, което събира наследство и паметници. разкажете историята, традициите показват гостоприемство, а културата отразява мира и любовта. Страна на разнообразие, Индия не може да си позволи много туристически дестинации. Въпреки че списъкът с туристически дестинации в Индия е безкраен, можем да разгледаме някои от туристическите атракции в Индия.

Тадж Махал: Индийският туризъм започва с любов (символ на истинската любов) Тадж Махал. Тадж Махал е вечнозелена туристическа атракция в Индия и се превърна в Обиколката на Златния триъгълник на Индия с най -известната обиколка на Индия, обхващаща Делхи, Агра и Джайпур. Тадж Махал е най -ценното бижу в короната на Индия. Той се превърна в икона на Индия. Великолепната архитектура от бял мрамор символизира истинската любов. Бижуто на мюсюлманската архитектура е построено от Шах Джахан в памет на любимата му съпруга.

Храмове на каджурахо, храмове на любовта : Със сигурност има безброй храмове в Индия, но храмовете на Каджурахо са уникални и уникални по вид. Храмовете на Каджурахо със скулптурни ерекции, гравирани по стените, са строени 200 години от 10 -ти до 12 -ти век. До века. Световноизвестният Khajuraho е малко селце в Мадхя Прадеш, заобиколено от гори с около 3000 жители.

Конарк: Konark е известна туристическа дестинация в Индия, известна със своя Храм на слънцето и белия пясък на плажовете Konark. и бял пясък Плажът Konark е красотата на храма Konark Sun, когато в съчетание с харизмата на синьото море на плажа Konark той отпуска, освежава и подмладява духовното, умственото и физическото.

Дворци и крепости на Индия: Кралските дворци и крепости в Индия, особено в щата Раджастан, е друга голяма туристическа атракция в Индия. Отиването при розата Джайпур е преживяване за цял живот. Градският дворец, Хава Махал (Дворец на вятъра), Джал Махал (Воден дворец) и др. В Джайпур, Делхи с Червения форт, Форт Агра, Дворецът на езерото Удайпур, Джайсалмер Хавелис, Дворецът Майсур и Форт Голконда, дворецът Чайл предлага опит в Кралския Индийски Химачал Прадеш.

Плажовете на Индия: Индийският полуостров е рай за любителите на плажа. Гоа и Керала са най -известните плажове в Индия. Плажовете Goako, Balikai Beach и Puri са златисти пясъчни плажове, андаманските плажове, Diu плажовете и плажовете Konark са плажове с бял пясък.

Хълмовите станции на Индия: Кашмир е небето на земята, Khajjiar е мини Швейцария на Индия, Auli е рай за любителите на зимните игри Nainital, Shimla, Lonavala, Khandal, Matheran, Mahabaleshwar и така нататък са младоженци в Индия.

Индийските панаири и фестивали и дивата природа в Индия също привличат туристи от цял ​​свят през цялата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *