Туристически атракции в Амстердам

By | януари 14, 2022

В Амстердам има много международно известни музеи, като Rijksmuseum, Stedelijk Museum и Rembrandt House Museum, Van Gogh Museum, Madame Tussaud Wax Museum или Filmmuseum. Къщата-музей на Ане Франк също е популярна туристическа дестинация, с музея Amstelkring, както и таванското му помещение от 17-ти век. има тайна католическа църква от 16 век. В града се намира и известната пивоварна Heineken, която има собствен музей.

Hortus Botanicus, основана в началото на 1660-те години, е една от най-старите ботанически градини в света, с много древни и редки видове, включително кафеени растения, които са били основата за резници в плантациите на Централна Америка. Южна Америка (клонингът е подарък на Луи XIV от Франция и е преместен във френската колония Мартиника през 1714 г., където е извършен).

Аякс е дом на амстердамския клуб, а стадионът му е в град Амстердам Арена. В престижната концертна зала Concertgebouw се намира и Кралският симфоничен оркестър Concertgebouw, който изнася първия си концерт на 3 ноември 1888 г. Има сгради, църкви, площади, мостове и много други сгради, църкви, площади и други места, които си струва да посетите.

Много интересно време за посещение на града е Денят на кралицата или Koninginnedag, 30 април. На този ден всички жители на града излизат по улиците, за да продават всякакви неща, особено предмети от бита, които не се използват. Градът се превръща в битпазар и истинско парти, а улиците са пълни с хора в кралски цветове, оранжеви, преоблечени и маскирани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *