Туристически атракции във Фаридабад – индустриалната столица на Хариана

By | ноември 6, 2021

Фаридабад е проспериращ индустриален град в Хариана. Заедно с Гургаон, той представлява почти шестдесет процента от приходите на държавата. Град Фаридабад е основан през 1607 г. от ковчежника на император Шейх Фарид Джехангир.

Основната цел на създаването на този град е да защити пътя, който е минавал през мястото. Шейх Фарид също е построил тук крепост, резервоар за вода и джамия, която сега е разрушена. По-късно е предаден на Jat Rulers. Което направи Балабгарх столица на щата.

Фаридабад се намира в равнината Ямуна и граничи на изток с реки, а на запад и югозапад с хълмовете Аравали. Беше важен земеделски обект, но досега се превърна в бетонна джунгла, развиваща почти цялата земя. за жилищни сгради.

Град Фаридабад е на 25 километра от Делхи и минава през Националната магистрала Делхи-Матура № 2 (Shershah Suri Marg). В допълнение към индустрията за производство на къна, тя има и градски индустрии. производство на трактори, мотоциклети, съоръжения, хладилници, обувки и гуми.

В допълнение към производствената индустрия, Фаридабад също бързо се очертава като ИТ център за малки и средни предприятия от висок клас поради наличието на висококвалифицирана работна сила и близостта до Делхи.

В допълнение към това, Фаридабад е и туристическа дестинация с някои красиви езера и храмове.

Езерото Бадкал е рай за хората, които се интересуват от орнитология. В езерото има много местни птици и прелетни. Също така е страхотно убежище за семействата да се отпуснат сред хълмовете и да се насладят на водни спортове като кану, преходи, каяк и дори катерене.

Suraj Kund Resort се намира на 8 километра от Южен Делхи. Той предлага перфектно бягство за хората, живеещи в Делхи, както и за тези, които живеят във Фаридабад. всеки февруари. Туристи от всички краища посещават мястото, за да получат етнически занаяти от цяла Индия.

Дворецът Нахар Сингх: Едно от местата за разглеждане във Фаридабад е дворецът Раджа Нахар Сингх в Балабгарх, построен от Рао Балрам през 18 век. построен през 16 век. Сега се превърна в станция на наследството. Говори се, че Раджа Нахар Сингх е ударил ключа. Той е обесен от британците по време на Войната за независимост през 1857 г.

Храм Siddhidata: Този храмов комплекс се намира на пътя Badhkal-Surajkund и е много тихо място за прекарване на известно време.

Така, въпреки че Фаридабад се е развил като важен индустриален град, той е запазил своята история като всички исторически паметници и спокойствието на мястото се добавя към наличието на красиви езера в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *