Туристическите атракции на Кения са несравними

By | ноември 7, 2021

Множеството туристически атракции на Кения е уникално със своята несравнима красота и привлекателност. Със своята пясъчна брегова ивица, ливади, пълни с милиони диви животни и планини, толкова високи, че докосват облаците, има много атракции, на които посетителите да се насладят. Туристическите атракции на Кения са разнообразни и могат да отведат посетителите в дълбините на океана, да се изправят пред гордостта на най-големите и най-трудни лъвове в света или да танцуват в кръг с очарователните воини масаи.

Едно от най-зрелищните събития, които се провеждат от юли до септември, е голямата миграция на гнуси. Приблизително 1,5 милиона антилопи гну и стотици хиляди зебри пресичат Серенгети до националния резерват Масаи Мара. Пресичането на река Мара се превръща в опасен риск, тъй като крокодилите чакат да си хапнат или две.

Национални паркове на Кения

Най-добрият начин да видите дивата природа на страната е да посетите един от многото национални паркове на Кения. Най-известният от тях е националният резерват Масаи Мара, където се извършва годишната миграция на гнуса. Очаквайте тук да видите много лъвове, слонове и гепарди.

– Национален парк Lake Nakuru е известен със своите милиони фламинго, както и носорози, хипопотами и жирафи.

– Планината Кения Националният резерват е известен със своята зашеметяваща природа, като планината Кения е най-високата планина в Кения и втората по височина планина в Африка.

– Национален парк Амбосели има отлична гледка към планината Килиманджаро и е дом на висока концентрация на слонове и някои хипопотами и много птици.

– Известен с ядене на лъвове досега, Национален парк Цаво е известен със своите „червени слонове“, хипопотами и крокодили.

– Национален парк Абердарес има прекрасни водопади заедно с леопарди, носорози и антилопи бонго.

– Национален парк Найроби, в сърцето на града, е дом на застрашени носорози и лъвове, леопарди, жирафи и зебри.

– И Националният морски парк Момбаса предлага на гмуркачите и водолазите възможността да видят много цветни делфини, риби папагали и коралови рифове.

Кенийските плажове

Ако искате да се насладите на няколко дни на плажа, Момбаса е задължителна. Със зашеметяващи плажове, на които да се насладите през деня и барове и нощни клубове, на които да се насладите през нощта, този град е популярен курорт за тези, които търсят спокойна почивка.

Друго красиво място на брега е Ламу. Това тропическо бягство датира от 14-ти век. Изглежда, че е взета от 16 век. Тъй като пътищата са толкова тесни, че колите не могат да вървят по тях, основното средство за придвижване е пеша, дау или връщане с магаре. Без големи курорти, нощни клубове или модерни търговски центрове, Ламу е посетителът, който наистина може да избяга от цивилизацията.

Плажовете на Ламу са доста пусти и когато слънцето залезе, всички си лягат, за да станат рано, когато слънцето изгрее. Именно тази изолация привлича посетители, търсещи тишина и спокойствие.

планини

Тези, които са в доста добра физическа форма, трябва да планират поход до върха на планината Кения или Елгон или Лонгонот. Въпреки че планината Кения, най-високата планина в Кения, не е толкова висока като планината Килиманджаро, това е по-голямо предизвикателство, а успешното изкачване до върха й е много по-голямо постижение.

Хотели и квартири

Има много хотели и места за настаняване в градовете и националните паркове на Кения, където посетителите могат да проверят и да прекарат няколко дни, опитвайки невероятните туристически атракции на Кения и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *