Туристическа информация на Мозамбик

By | септември 22, 2021

Разгледайте уникалната страна Мозамбик, голям тропически рай

Мозамбик определено е страхотен тропически рай. Особено известен в световен мащаб с гмуркане и с ефектни коралови рифове, тъй като крайбрежието му преминава 2515 километра топла светлина от Индийския океан, не е чудно защо. Мозамбик има много красиви плажове и малки острови.

В допълнение към гмуркането, има и много слънчеви водни дейности, които да утолят жаждата на всеки, който търси плажна почивка: плуване, каяк, ветроходство, разходки с шнорхел, шнорхел и риболов са дейности, които да ви занимават в тази прекрасна плажна мечта .

Можете да бъдете доста доволни от тези прекрасни дейности и това е добре: с най -добрите морски дарове в света на прага си, ще има нещо, което да успокои вкуса на вашето небце, особено скаридите. Това определено е храната, която трябва да ядете, когато посещавате различни крайбрежни ресторанти.

Най -доброто време за разглеждане:

Ако искате да извлечете максимума от почивката си, без да се притеснявате за лошото време, което може да развали слънчевия ден, най -добре е да посетите Мозамбик между май и ноември. Това е времето, когато валежите и температурите са най -ниски, с приятни температури между 20 и 29 ° C. Възможно е да планирате ваканцията си в началото на по -топлия и топъл сезон, от ноември до януари, само ако позволите високи температури.

Избягвайте февруари до април: Ако се опитвате да отидете на почивка през този период, единственото нещо, което трябва да проучите, е заради дъжда, наводненията и суровите мусонни ветрове, които не се препоръчват.

Също така е добра идея да започнете да резервирате вашата почивка предварително, ако планирате да отидете през Великден, Коледа, Нова година и август, тъй като те са най -популярните посещения с най -много посетители в района.

Как да стигнете до там и наоколо

Ако сте от отдалечено място в Европа или Африка, най -евтиният вариант да отидете в Мозамбик е да отидете в Йоханесбург в Южна Африка. Можете също така да летите оттам или да вземете автобус до Мапуто, столицата на Мозамбик. Евтините плащания не ви притесняват, но сте по -нетърпеливи да стигнете до вашата дестинация, без да правите спирка в Йоханесбург. Следните въздушни маршрути ще ви отведат директно до Мапуто: Linhas Aéreas de Moçambique (LAM), Air Portugal и Kenya Airways.
Когато сте в Мозамбик, най -добрите начини да пътувате са с автобус, до основните градове или по въздух. Ако слезете от главните пътища, преобразуваните пътнически камиони, наречени chapa-cems (chapas), ще ви отведат където пожелаете. Има и редовни полети от Мапуто до Виланкуло, Бейра, Нампула, Пемба и други важни дестинации. Друг вариант е да вземете частни чартърни авиокомпании, които ще ви отведат почти навсякъде, където пожелаете.

Някои препоръчителни места за разглеждане:

Мапуто:

Мапуто е столицата на Мозамбик. Това е смесица от етнически и космополитен, което му придава наистина специално присъствие с португалското наследство. Докато сте в Мапуто, направете постоянна спирка на общинския пазар Меркадо и романската католическа катедрала. Ако искате да прекарате няколко дни в оживен град, защо не опитате Holiday Inn; На 7 км от международно летище Мапуто, това е идеалното място за пътуване из града и най -доброто се намира на брега на морето (Marginal Avenue), идеалното място за дълъг ден на проучване след слънчеви бани.

Inhambane:

Очакват ви изобилие от плажове и тихи дни или ако планирате по -активна почивка, има и гмуркане, риболов, морски сафарита и шнорхел, които да ви държат заети в този страхотен рай. Един от най -зрелищните и уникални в Африка е Flamingo Bay Water Lodge. Настаняването се намира на предната веранда на Индийския океан и предлага истинско спокойствие в луксозна водна вила.

Пемба:

Пемба има третото по големина дълбоководно пристанище в света и е столица на провинция Кабо Делгадо в крайния север на Мозамбик. Великолепният архипелаг Quirimbas в Пемба е едно от онези места, на които си мислил, че можеш да живееш сам в мечтите си. 32 -те неостроени острова и завладяващите вериги от най -богатите коралови рифове в света правят този район неизследван туристически рай.

Проблемът в Мозамбик е, че има твърде много красиви места за споменаване. Нуждаете се от много време, за да проучите наистина всичко, което този невероятен рай може да предложи. Дори когато празниците за съжаление приключат, Мозамбик с удоволствие ще сбъдне вашите мечти. Не е изненадващо, че това е трудно място за напускане на Мозамбик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *