Туристическа дестинация – Катманду

By | октомври 17, 2021

Катманду е най -големият град и столица на Непал. Известен е като туристически център на Непал. Във всеки ъгъл на град Катманду е написана историята на Непал. Това е важен икономически и културен център на Непал и други места с исторически интерес и прекрасни дворци доказват своята богата култура и наследство.

Маршрутът ще започне в Дурбар, Катманду. Тя започва като обект на ЮНЕСКО за световно наследство, с историческото значение на площад Дурбар на краля на Непал, който преди това е подписал коронацията на това място. Той е пълен с дворци и храмове, отговорни за огромното културно и религиозно значение на жителите на Непал. Площад Дурбар обикновено е Ханумандхока, който е център на празници и тържества. Най -известните паметници и храмове и околностите са Nautale Durbar, Taleju Bhavani, храмът на живата богиня Кумари, музеи и т.н.

Символът на ступата Swayambhunath е адресиран до много тибетски светилища, храмове и манастири. Мака беше известен жител на околните горски райони. Това е крайъгълен камък за будистите по целия свят, точно като Будданатх, построен преди 25 000 години. Това място се нарича още Храмът на маймуните.

Друга туристическа атракция е площад Патан Дурбар. Непалските занаятчии показват отлични метални и други художествени продукти на този сайт. При консолидирането на маркетинговия капитал на Непал, той предлага много неща за изследване. Пакетните услуги в Катманду, като например информация, са на разположение на посетителите да разберат и оценят в Непал. В Непал могат да се преживеят приключенски дейности като рафтинг. Непал Трек е известен със своите авантюристи. Персонализираните пакети от Непал са проектирани и планирани да предлагат пътувания на всички туристи.

Намирането на експедиция от Непал по пътя за Катманду може да бъде много възнаграждаващо преживяване. Изграждането на персонализирано пътуване никога не е било по -лесно, благодарение на многото туроператори в конфликт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *