Туризъм в Мозамбик

By | януари 15, 2022

Мозамбик също е красива страна за бягство, с топло време, страхотни плажове и атракция, която все още не е открита от големите туроператори. Има редица фактори, които са довели до липсата на експозиция на Мозамбик, но страната се превръща в дестинация за други страни в региона. Възможността за достигане до страната днес също е малко ограничена, тъй като повечето посетители трябва да преминат през съседна Южна Африка, преди да стигнат до Мозамбик.

Туризмът на Мозамбик е най-бързо развиващата се част от икономиката, но все още не е постигнал средния си принос към БВП, както се вижда в други подобни страни.

Видове туристически предложения

Със страхотен климат, чисти плажове и бавно развиваща се природозащитна индустрия, Мозамбик се счита за уникално място за бягство и почивка. Това е мястото, на което отивате, ако искате да се отпуснете в провинцията и да се върнете към основите на живота.

Предлаганите видове туризъм са както следва:

Туризъм на дивата природа: Мозамбик не само е известен със своя туризъм за диви животни, но Гражданската война опустоши голяма част от неговата флора и фауна. Наскоро бяха положени усилия за справяне с това и сега можете да видите, че както специалният резерват Мапуто, така и паркът Горонгоса показват положителен растеж.

Приключенски туризъм: С мили красиво крайбрежие и прекрасно време, Мозамбик е мека за тези, които искат да се гмуркат или редовно да се гмуркат, както и други приключения, свързани с океана. Ловният риболов стана донякъде популярен, но не очаквайте да бъде толкова голям, колкото в други по-развити страни.

Туристически сезон

Мозамбик няма конкретен туристически сезон, това е най-доброто време от годината за посещение поради времето. Със своя субтропичен климат страната преживява много горещи дни и затова е привлекателна за много посетители. Въпреки това, ако сте някой, който се бори в горещо и влажно време, може да е най-добре да посетите през по-хладните месеци.

Ще забележите, че цените обикновено са по-високи в определени периоди от годината и обикновено съвпадат с повечето времена на туристическите доставчици.

Номера на посетителите

Броят на туристите рязко нарасна през последните години, въпреки че все още не е достатъчно висок. С около 240 000 туристи през 1999 г., Мозамбик привлече повече от 2 милиона посетители 10 години по-късно през 2009 г., което показва колко бързо расте туристическата индустрия.

Търсенето на идилично бягство в страната нараства, като средно 1 на 3 туристи идват от Южна Африка.

Ограничения в туризма

Лошата инфраструктура, липсата на пряк достъп до страната и лошият маркетинг на туристическите услуги доведоха до по-бавен от очаквания растеж на туризма. Това започна да се променя, но все още има място за масови промени, преди страната да се превърне в основна туристическа дестинация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *