Трябва да посетите 10 туристически места в Индия, за да изпитате променящо живота преживяване

By | октомври 5, 2021

Ако обичате да пътувате, имате късмет да живеете в Индия. Страна с географски разделения и мултикултурализъм, всички посоки, в които влизате, ще се натъкнат на невероятна среща с интересна история за разказване.

Ако имате живописните пейзажи на невероятния изток, често в западните пустини има цветни бунтове. От елегантните северни Хималаи до южния бряг, многото туристически места в Индия ви позволяват лесно да излекувате желанието си.

Ето някои от задължителните туристически дестинации в Индия, които трябва да добавите към списъка си с лодки за най-доброто преживяване на пътниците в живота ви:

1. Mcleodganj:

Mcleodganj е една от най -красивите хълмови станции в Индия. Събудете се с прекрасна гледка към високите вериги Dhauladhar от прозореца. Направете своя път към Triundum и лагерувайте с приятелите си под милиард звезди. Можете да потърсите духовността на известния манастир Намгял. Открийте малкото и уютно кафене в планината Mcleodganj. Той ще ви предложи не само кухня от цял ​​свят, но и спокойна гледка към природата.

2. Лех Ладак:

Намерете пътник, който не е в списъка с контейнери Ladakh. Безплодната красота на региона ще ви остави безмълвни и очаровани. Известен със своето чисто небе и зашеметяваща природа, можете да правите много приключенски дейности. Скочете на рафтинг във водите на река Занскар или отидете на пътеката, която води към долината Марха. Ще откриете не само прекрасни гледки, но и уникални култури на Ладак.

3. Дело:

Ще си благодарите след пътуването до Kasolera. Високите вериги Пир Панджал, украсени с борови дървета и разчленени с малки бели водопади, имат приятен вид на пощенска картичка. Влезте в долината Kheerganga и се потопете във водите на топли природни извори, преживяване, което ще запомните за цял живот. Няма да ви е необходимо време да се влюбите в природата.

4. Kutch Rann:

Белите пустини на Кач ще ви замаят. На фестивала в Кач изглежда, сякаш някой е хвърлил пръчка цвят върху бялото платно. Къмпингът в бялата пустиня ви озарява с сюрреалистично изживяване от газилион навън. Тази ничия земя е едно от най -добрите туристически места в Индия.

5. Оборот:

Ако искате да летите като птица, трябва да пътувате до Bir Billing, защото това е столицата на парапланеризма в Индия. Всъщност това е вторият най -висок обект в света за парапланеризъм. 15-минутен полет ще ви даде изглед от птичи поглед. В Bir има много приключенски дейности за колоездене, къмпинг и туризъм. Това е място за посещение за всички любители на приключенията там.

6. Ришикеш:

Ришикеш е известен като столица на йога в Индия и е туристическа дестинация по целия свят. Отидете на рафтинг в забързаните води на Ганг или скочете от скалите, за да хвърлите адреналин във вените си. Можете да посетите The Beatles Ashram, ако сте фен. Това е идилична дестинация за самостоятелни пътешественици или групи приятели.

7. Шимла:

Има причина да бъдете известни като кралицата на хълмовете Шимла и очарователната красота на планинската станция. Мястото винаги е натоварено с пътници целогодишно. През зимата привлича сняг, през лятото пейзажите са зелени. Разходете се следобед по известната алея и посетете Индийския институт за напреднали изследвания, който ще ви върне назад във времето.

8. Удайпур:

Градът на езерата е известен като Източната Венеция заради невероятните си езера. Известна туристическа и туристическа дестинация, Удайпур ви предлага приятно луксозно изживяване. Различните нюанси на културата на Раджастан се открояват. Светлината на свещи, когато слънцето залязва над езерото, е огромно преживяване.

9. Зрителна зала:

Известна като „Швейцарската Индия“, Auli е една от най -красивите хълмови станции в Индия. Поляните на Auli ви посрещат с чист въздух през цялото лято. Заобиколена от изявени хималайски върхове, дестинацията е известна със зимните ски. В Хималаите има много пътеки, които започват от тук. Няма да получите достатъчно очарователна гледка около вас.

10. Долината на цветята:

Цветната долина на Утаракханд е една от най -красивите разходки, които ще направите в живота си. Долината цъфти с хиляди различни видове цветя, превръщайки я в земен рай. Направете спирка в Хемкунд Сахиб, свещеното светилище на сикхите и индусите. Ослепителният фон на светилището ще ви изненада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *