Три начина да пътувате, без да пътувате

By | октомври 5, 2021

Какво обичате най -много в пътуванията? Обичам усещането за свобода от ежедневието си, свобода от натиск и най -вече свобода от стрес! В допълнение, приключението да видя нови гледни точки, да срещна нови хора и да се потопя в друга култура.

И така, как да получите това, без да пътувате? Любимият ми начин е да прочета красива книга. Може да е старо любимо или ново приключение, но трябва да ме дърпа направо и да ме държи толкова близо, че дори не мога да се сетя за нищо друго! Цялото ми тяло казва: „Аааа“. Тогава се вълнувам какво ще се случи след това. Атмосферата и приключенията на друго време и място могат да свършат магията си, за да се почувствам сякаш напуснах собствения си дом и заминах за едно чудесно ново преживяване.

Последната ми любима книга за този тип „пътуване без пътуване“ е „Приключения на учен, пътуващ по света на Стенли Рандолф“. Представете си, че откривате тайни на необичайни култури, странни животински видове, нови перспективи (като „следвайте гласа на душата си“) и страшни моменти зад ъгъла! От Китай до Раротонга се чувствам много добре пътуван, като аристократ от предишни традиции.

След това чуждият филм със субтитри на вашия първи език. Може да се окажете, че мислите по различен начин за живота, след като видите, че нещо се случва в друга държава. Но все пак предпочитам книгите!

Друг начин да пътувате без да пътувате е чрез търсене на нови култури у дома! Или наблизо, ако можете да стигнете до по -голям град. Повечето градове имат поне един етнически ресторант, който сервира не само нова храна за вас, но и ще ви зарадва с уникална атмосфера, произведения на изкуството и музика и може би дори забавление, произхождащо от оригиналната култура на собственика.

Е, книгите са най -добрите за мен, защото не трябва да ям непознатата кухня, ако звучи наистина ужасно, но мога да се преструвам, че съм винаги отворен. И с добро въображение книгите могат да ви върнат в непознати земи с радост от свободата на сърцето и душата!

Представете си къде искате да бъдете. На плажа в Хавай? А Таг Свиня? Великите пирамиди в Египет? Без значение къде искате да отидете, ако прочетете за това, имате по -голямо чувство да сте там, отколкото с видеото, въпреки че това може да помогне. Просто помисли не точно как бихте изглеждали, но как бихте могли да се чувствате, да се чувствате, да се чувствате емоционално и дори физически да се чувствате, когато краката ви ударят пясъка или ръката ви докосне много стар камък. Тя може да стане много реална и наистина да се превърне в „мини-ваканция“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *