Трансцендентна и завладяваща памет за пътуване

By | януари 10, 2022

С Добро утро, Диего Гарсия: Пътешествие на открития (Пътешествия – книга 2), талантливата авторка Сюзън Джойс разказва най-хубавите си спомени, в които е започнала Илюзията на приспивната песен: пътуване на пробуждане (Пътешествия – том 1). Резултатът е завладяваща книга, съчетаваща жанровете на мемоари и книги за пътешествия, която разказва за приключенията на авторката, когато тя и съпругът й Чарлз са поканени от приятели да пътуват с яхта в първото им пътуване. пътуват до много екзотични места. Както в първата книга, авторът преминава през вътрешно пътуване на себеоткриване, а също и да преживее пътуването на живота си на места, които много хора просто искат да видят.

Здравей Диего Гарсия започва с разказвача и Чарлз се завръща в Охай, Калифорния, след бурно време в Кипър, преживявайки преврата и войната от 1974 г. Двойката се установява в къща, която са наели, като Чарлз чака старата си работа, за да се обади и да остави той знае, че има работа за него. Те не изглеждат много притеснени от финансови проблеми, тъй като Чарлз има пари, инвестирани в поне няколко банкови сметки, за да ги похарчат.

По пощата пристига важно писмо, което променя живота на разказвачката и нейния съпруг завинаги. Писмото е от нейните приятели Миа и Дилън, които в момента са в Тайван. Приятелите му са и приятели на шведски милионер, който притежава няколко яхти и си е купил нова. Шведският милионер все още има счупени яхти по време на своите пътувания, преди да пътува с тях, а Миа и Дилън канят разказвача и Чарлз по време на пътуването, за да „помогнат на екипажа на яхтата от Тринкормале, Шри Ланка до Сейшелите. През Индийския океан, и на север през Суецкия канал.“

Те планираха да се срещнат с Дилън и Миа в пристанищния град Тринкомали на източния бряг на Шри Ланка. Името на яхтата, с която пътуваха, беше ZoZo.

Само да стигнем до мястото, където разказвачът и Чарлз в крайна сметка срещнаха Дилън и Миа, беше приключение само по себе си. Те пътуват до Бомбай, където Чарлз посочва малко хашиш, и в крайна сметка отсядат в красиви 5-звездни хотели, докато виждат голямото несъответствие между богати и бедни в Бомбай и Индия, когато имат хотел, разположен близо до Тадж Махал . .

Разказвачът отбелязва на няколко места в Добро утро Диего Гарсия, че е водил дневник за пътуванията си. Трябва да е точно, тъй като описанията на хората, които срещат, и гледките, които виждат, са прекрасно описани, което прави приключенията на разказвача много реални за читателите на неговите книги.

Въпреки че разказвачът и съпругът й никога досега не са оборудвали яхта, в началото те са развълнувани от перспективата да пътуват с яхта до различни дестинации около Индийския океан. Те обаче откриват, че пътуването ще се проведе през сезона на мусоните и пътуването им няма да бъде толкова приятно, колкото са очаквали.

Наред с пътуванията си, разказвачът разказва за увлечението си от книгите на Едгар Кейси и значението на сънищата за себе си и за себе си. Тя също задава философски въпроси, понякога например се чуди защо кравите в Индия се смятат за свещени, но не и за хора.

Всичко е за среща с Дилън и Миа и те се впускат в пътуване, което ще ги отведе до дестинации като Сейшелите и остров Диего Гарсия, вулканичен атол в Индийския океан, който е най-големият от 60-те малки острова, които съставляват острова. . Архипелагът Чагос, преди в крайна сметка да се върне в Индия и след това да се премести в Брюксел, Белгия, през 1976 г.

Добро утро, Диего Гарсия: Пътешествие на открития (Пътешествия – книга 2), това е изключително красиво написан разказ за пътуванията на разказвача в екзотични места, както и разказ за неговото емоционално и духовно израстване като личност. Задължително е за четене за всеки, който обича да чете завладяващи и завладяващи спомени от пътуване, и особено за почитателите на първата книга на автора от поредицата. Илюзията за приспивна песен: пътуване на пробуждането (Пътешествия – том 1).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *