Топ 5 туристически капани в Копенхаген

By | октомври 7, 2021

Копенхаген е прекрасен град, особено ако знаете как да го използвате правилно. Ето списък със златни правила за поведение и туристически капани. Избягвайте тези и ще бъдете на прав път към прекрасен престой.

1. Тиволи на големи фестивали

Тиволи е забавно, но и скъпо. Като най -голямата туристическа атракция в Дания с над 4 милиона посетители годишно, огромната линия на открито в специални дни като Хелоуин и Коледа не си заслужава чакането. След това Тиволи трябва да бъде посетен през лятото и трябва да е готов да плати за разходка, храна, напитки и голяма сума, добре за всичко в стените.

2. Главна търговска улица

Главната търговска улица няма къде да отиде. Претъпкано е, магазините са като всеки друг град в Европа, а високите сгради блокират слънцето по цял ден. Като избягвате главната търговска улица „Strøget“, ще избегнете и други неприятни явления, мошеници, просяци и крадци.

3. Велосипедна пътека без велосипеди

Избягвайте да влизате в лентата на колоездачите на всяка цена! Много хора карат колела в Копенхаген и карат бързо по всички улици и по всяко време на деня и нощта – обичайната грешка за начинаещите е да излизат на велоалеята без да гледат, което често води до задръствания и огромни купчини на велосипеди. и хората на улицата. Ако нещата не се объркат толкова, ако направите тази грешка, можете да сте сигурни, че ще получите няколко кисели думи от ездачите.

4. Скъпи канални маршрути

Маршрутите по каналите са чудесен начин да видите града, но бъдете внимателни: лодките се експлоатират от две различни компании, а едната е двойно по -висока от цената. Лодките „Netto“ са евтини по пътя и също така ще избегнете да чуете досадни реклами от говорител на екскурзовод.

5. Вътрешни туристически барове

Когато стигнете до централната гара на Копенхаген, ще се опитате да привлечете барове като Rosy McGee’s. Това трябва да се избягва на всяка цена. Никой в ​​района не би мечтал да го стъпи; напитките са скъпи, музиката е страхотна и хората са тийнейджъри или на средна възраст.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *