Топ 5 на туристическите атракции в Турция

By | октомври 10, 2021

В Централна Европа, но с напълно различно преживяване, това е място за посещение на Турция, за да откриете всички забранени удоволствия и удоволствия на земята. Турската храна, естествената природа и историческите сгради са чудесни за посещение, особено ако искате да стоите далеч от тълпите от типичните римски празници.

Сред десетте туристически атракции, на които можете да се насладите в Турция, са Музеят Света София, Синята маска, Памуккале, Ефес, Регион Кападокия, Сарди, Аспендус, Кралство или връх Нимрод и Галиполи.

Задължително посещение за почивка в Турция е Музеят на Агия София. Да бъдеш тук е невероятен духовен опит. Наред с музея има действаща църква, в която се помещават известни предмети от Османската империя. Ако сте в Истанбул, плажовете му също са чудесно място за посещение през лятото.

Синята джамия, известна още като Султан Ахмет Ками Маска, е известна със своята чиста симетрия и по -тиха атмосфера. Това е покрито с най -сложните сини плочки. Повечето туристи носят красиви плочки от тук като спасител, за да им напомнят, че се намират в най -красивите джамии в света.

Християнските духовни обекти също се разпространяват във всички краища на Турция. Има много значими места, например, планината Нимрод е известна като спирката на Ноевия ковчег. Тук има и големи руини с големи византийски плочки. Колкото и да е странно, можете да намерите и подобни плочки в сградата, така че присъствието тук ви кара да се чувствате изгубени във времето.

Известна със своите отлични геоложки открития, Кападокия има най -живописните плата с магическо докосване. Това историческо място се намира в центъра на Турция. Височината тук е около 3270 фута. Да бъдеш тук е един вид преживяване, тъй като триъгълникът, образуван от трите града Касери, Нигде и Невшехир, може да се разглежда като най -уникалната архитектура.

Ефес е интересно място за всеки орган, който се интересува от история. В този регион има големи останки от целия град от 12 пр.н.е. Това място показва турските корени от римско време. Градът беше едновременно бурна цивилизация от над 250 хиляди жители.

Важен е и регионът Памуккале, известен като едно от осемте чудеса на света. Това място има невероятна геоложка формация, която е недокосната тук повече от 14 000 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *