Топ 12 съвета за безопасност при пътуване, които ще ви подготвят за безопасно и успешно пътуване

By | септември 24, 2021

Без значение къде ще ви отведе пътуването, важно е да сте бдителни за личната си безопасност. Можете да посетите приятели извън града, да шофирате до плажа или да летите до чужда държава.

Един от най -популярните моменти за пътуване е около празниците, когато много хора пътуват, за да посетят семейството и приятелите си. Пътищата са пълни с автомобили, а летищата са пълни с пътници. Дайте си достатъчно време, за да стигнете до вашата дестинация и се опитайте да бъдете търпеливи с други пилоти и авиокомпанията. Всеки иска да има безопасен ден, но празниците могат да бъдат стресиращо време за много хора. Знайте този факт и не бъдете катализаторът, който кара някой да скочи или да изскочи.

Следват 12 съвета за безопасност при пътуване, които да ви помогнат да останете в безопасност!

 1. Проучете и прочетете за всички видове ограничения за пътуване, които могат да съществуват там, където възнамерявате да отидете. Бъдете наясно с всякакви съвети за пътуване или съобщения за пътуване във връзка с региона или държавата, които възнамерявате да посетите. Провери с теб Държавен департамент на САЩ за да видите дали има нещо, което трябва да знаете. Трябва също да потърсите и да получите информация за контакт от посолството или консулството на САЩ в страната или региона, който посещавате. Също така е добра идея да се консултирате с местната агенция за управление на извънредни ситуации и Американски Червен кръст относно вероятността от различни извънредни ситуации, които могат да възникнат във вашия район или в райони, където често пътувате.
 2. Когато пътувате до други страни, имайте предвид, че някои може да имат удобни дистанции за лично пространство, определени от вашата страна на произход. Проучете това, преди да пътувате, за да не направите прост жест или да осъществите физически контакт, който има много различно значение за хората в страната, в която ще отидете.
 3. В зависимост от това къде отивате и времето на годината е друго нещо, което трябва да имате предвид. Времето може да причини различни проблеми с безопасността, когато ходите, плувате или карате колело през лятото, просто да се разхождате, когато условията станат хлъзгави и хлъзгави от дъжд, сняг или лед. Разпределете допълнително време, за да стигнете до вашата дестинация.
 4. Отделете време и научете района, за да се чувствате комфортно там, където трябва да пътувате, а също и околностите. Погледнете картите (Google Земя o Google Maps чудесно е за това!) и вижте какво има около вас. Открийте естествени земни образувания като реки, гори и планини. Трябва също така да се отбележи къде се намират изкуствени конструкции като главни магистрали, търговски центрове и жилищни комплекси. Важно е да се запознаете с района, в който пътувате. По този начин знаете къде съществуват както изкуствени, така и естествени бариери, които биха могли да бъдат значителни в случай, че в близост се случи природно бедствие или терористичен акт.
 5. Няма просто да се разхождате. Вероятно ще използвате и други видове транспорт, като автомобили, влакове и лодки. Всеки от тях представлява уникален набор от предизвикателства за сигурността. Дръжте очите си пред себе си и внимавайте за друго движение – по пътя или по водата. Там има много разсеяни шофьори – не предполагайте, че те виждат. Внимавайте да не се нараните. Пазете се от опасностите, независимо къде се намирате.
 6. Трябва да сте наясно с всички специфични здравни предизвикателства, които могат да съществуват в страната, която посещавате. Някои може да се наложи да получат специални ваксини, преди да бъдат разрешени в страната. Това означава, че може да сте изложени на заплахи за вашето здраве, които не съществуват във вашата страна. Ако приемате някакви лекарства и пътувате с тях, вземете бележка от Вашия лекар, в която се казва какво е лекарството, дозата, продължителността на предписването и за какво е. Дръжте това с вас и с лекарството по всяко време. Някои лекарства може да не са законни в държавата, която посещавате, така че направете интелигентното нещо и планирайте предварително.
 7. Друга област, която искате да потърсите, е здравно осигуряване. Много национални застрахователни планове не могат да се използват в чужбина, което изисква да закупите здравна застраховка за пътуване. Наличието му може да бъде буквално спасител на живота, в случай че трябва да се лекувате в чужбина. Също така може да помогне, ако трябва да бъдете евакуирани по медицински причини в Съединените щати. Цената на това покритие е скромна, но може да се окаже от съществено значение, ако имате нужда от нея. Планирайте предварително, така че ако имате нужда от покритие, получете го! По -добре е да го имаш и да не се нуждаеш от него, отколкото да го имаш и да го нямаш.
 8. Не приемайте, че сградите в други страни имат пожароизвестители, пожароизвестители или пожарни служби, които са способни на това, с което сте свикнали. Някои може да са по-добри, но някои може да са лоши или да не съществуват. Запознайте се с този аспект, когато пътувате в чужбина и познайте изходите и пътищата си за евакуация.
 9. Не забравяйте, че сте по -уязвими, когато пътувате извън родната си територия – където и да се намирате. След като напуснете зоната си на комфорт и се наложи да се справите с новите култури и начини на правене на нещата, вие сте в значително неизгодно положение за тези, които живеят и работят в района. Отделете време да научите местните обичаи, за да не попаднете в неудобна или опасна ситуация, която може да бъде предотвратена, ако разбирате какво се случва по -ясно.
 10. Бъдете по -съзнателни през нощта и обръщайте внимание на светлите и населени места, когато пътувате. Избягвайте улички, тъмни пътища, зони с ниска видимост и места, където някой може да се скрие.
 11. Уверете се, че имате валиден паспорт и дали получавате всички визи, които може да са ви необходими, когато пътувате. Направете копия на всички документи за пътуване, включително паспорт и визи и ги съхранявайте на сигурно място, далеч от оригиналните документи.
 12. Знаете еквивалента на 911 във всяка страна, която посещавате, и се научавате да казвате „помогнете ми“ на езика на страната, в която пътувате.

Тези съвети за безопасност за пътуващите са добър начин да започнете пътуването си. Бъдете нащрек и по -осъзнати от всякога, когато сте в непозната среда и особено когато напускате родната си страна. Потърсете нещата предварително и направете внимателни подготовки за безопасност, преди дори да опаковате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *