Топ туристически атракции в Раджастан – Разгледайте невероятния туризъм

By | ноември 15, 2021

Пътуващи от цял ​​свят посещават тази кралска и имперска държава на Индия, за да опознаят нейния чар, култура, традиция, история и наследство. В този щат има много туристически и заслужаващи внимание дестинации за пътуване, които могат да бъдат посетени и проучени при обиколки и пътувания в Раджастан. Вижте някои популярни дестинации, където можете да се насладите на невероятно туристическо изживяване.

Джайпур: Известен с любов като Розовия град на Индия, Джайпур е столицата на Раджастан. Той е и най-големият град в щата. Известно е със своите прекрасни крепости, красиви храмове, елегантни дворци и красиви градини. Основните забележителности на този красив град са Амбър Форт, Форт Джайгарх, Форт Нахаргарх, Комплексът на градския дворец, Храмът Бирла, Хава Махал (Дворецът на вятъра), Кралската обсерватория Джантар Мантар (световно наследство), Музеят Албърт Хол, Канак Вриндаван и др. Джайпурското Elephant Safari предлага на туристите незабравимо преживяване.

Джодхпур: Известен още като Синия град на Индия, Джодхпур е вторият по големина град в Раджастан. Това е забележителна туристическа дестинация в щата с много атракции. Огромната крепост Мехрангарх е основната атракция на този град. Други атракции включват двореца Umaid Bhawan, пазара Sardar, часовниковата кула, езерото и двореца Balsamand и градините Mandore.

Джайсалмер: Известен още като Златния град на Индия, Джайсалмер е красив град и видно туристическо място в Раджастан, разположен в сърцето на обширната пустиня Тар. Златната крепост, наричана още Сонар Кила или Джайсалмер Дург, е една от основните забележителности на града. Златната крепост е едно от седемте чудеса на Индия и е една от най-старите крепости в света. Това е и една от най-посещаваните крепости в обиколката на Раджастан. Този великолепен набор от крепости има много красиви джайнински храмове и хавели на търговци. Други атракции в този град включват Patwon-Ki-Haveli, Nathmalji-Ki-Haveli, Salem-Singh-Ki-Haveli, пустиня, пясъчни дюни и национален парк Desert. Сафари с камили би било много запомнящо се преживяване в пясъчните дюни.

Национален парк Ranthambhore: Националният парк Ranthambhore е един от най-добрите национални паркове в Северна Индия. Това е едно от най-известните туристически места в Раджастан, което предлага прекрасна възможност за вълнуващ туризъм на дивата природа. Паркът е известен с добрата гъстота на бенгалските кралски тигри. През деня тук могат да се видят и елегантни тигри. Ето защо това е едно от най-добрите места в Индия, за да видите кралските тигри на Бенгал в техните истински естествени местообитания. Сафарито с джипове в джунглата Ranthambhore предлага на туристите истински чар Приключенски обиколки на Раджастан.

В този щат има много вълнуващи туристически места, които са популярни сред туристите, идващи от различни части на света. Udaipur, Mandawa, Pushkar, Ajmer, Alwar, Sariska Tiger Reserve, Bharatpur Bird Sanctuary и така нататък са други популярни туристически места в този щат. Затова посетете някои от най-добрите туристически места в щата и разгледайте невероятния туризъм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *