Съживете историята чрез туристическите обекти на Прага

By | октомври 3, 2021

Не е лесно да видите всички туристически обекти в Прага в една почивка в тази столица на Чешката република. Може би затова толкова много хора се връщат в Златния град отново и отново.

Прага предлага широка гама от атракции, от живописни паркове до претъпкани пазарни площади и шумни квартали за отдих. Музеите му са на първо ниво, а театралната сцена е легендарна.

Но туристическите обекти в Прага, които всички помнят, са великолепни исторически сгради във всеки ъгъл на тази столица с дълга и горда история. От древни параклиси до замъци, които достигат до небето, Прага е книга с жива история.

Най -хубавото е, че повечето от тези исторически атракции са на пешеходно разстояние. А тези, които не могат да стигнат с обществен транспорт от Прага, са достатъчно лесни за достигане. Няма нужда да шофирате до Прага, дори ако искате да разгледате възможно най -много исторически обекти.

Десният замък в Прага е една от най -добрите туристически атракции в Прага. Тази котка, която съществува повече от хиляда години, остава административен център на Чехия.

Но това е и място за разглеждане на невероятната архитектура на различни епохи. Има готически винтове и кули. Има сгради, които приличат на замъци. Тук има и признаци на барокова и неоренесансова архитектура.

Забележително в Пражкия замък е смяната на караула, която се извършва в зеления двор на часа, със статуята на Титан под зоркото око на бойците. Смяната на караула може да не е толкова известна, колкото редовно се прави в Бъкингамския дворец в Лондон, но е драматична.

Карловият мост е един от многото незабравими туристически обекти в Прага. Проектиран от Петр Парлер през 1357 г., мостът свързва мястото на Стария град на Прага и по -малкия район. Днес тя е дом на няколко улични музиканти, известни като бушъри, които свирят за съвети както на туристи, така и на местни жители.

През 1657 г. на един от парапетите на моста е поставен бронзов кръст. Това започна тенденция. Днес повече от 30 скулптури красят този великолепен мост. Една от най -удивителните е ореолената статуя на Свети Йоан Непомук. Легендата разказва, че той е бил хвърлен от моста в река Свети Йоан през 1393 г., защото бил на страната на архиепископа вместо на краля в конфликта.

Посетителите на този исторически град ще намерят много туристически обекти в Прага, докато пребивават в този обичан мегаполис. Има църквата „Свети Никола“, катедралата „Свети Бито“, Светилището на цветята и много други.

Туристите няма да могат да посетят всички туристически обекти в Прага по време на посещението си. Това е добре, все пак. Това им дава още една причина да се върнат в този град на златото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *