Съвети за пътуване до Русия

By | октомври 9, 2021

Русия става все по -популярна сред туристите заради богатото си културно наследство и известните си градове Москва и Санкт Петербург. Ако планирате или пътувате до Русия, тогава ви предлагаме да разгледате някои от следните съвети за пътуване.

Запознайте се с Русия

Направете малко четене из Русия, преди да я посетите, за да откриете малко от страната. За да ви даде представа, Русия обхваща девет часови зони и е най -голямата държава в света, с пейзажи, вариращи от замръзнала тундра в Сибир и безкрайните житни полета и борове в Централна Русия до планините и палмите на Кавказ на юг. Населението е около 140 милиона според последното преброяване с Централна Русия, която включва Москва, като най -гъсто населената зона.

Здравейте

Не забравяйте да проверите какво ядете и какво не ядете, преди да отидете в Русия. Страната не представлява сериозна заплаха за здравето, като случаите на хранително отравяне са най -често срещаният проблем. Повечето насоки предлагат да се избягва да се купуват кебапчета в щандове, особено на гарите, докато туристите също се съветват да бъдат внимателни с млечните продукти. Водата от чешмата е безопасна за пиене в Москва след кипене, но туристите се съветват да пият бутилирана вода навсякъде другаде; Препоръчително е също да избягвате кубчета лед и да използвате четка за зъби с бутилирана вода.

Пари

Русия е грандиозна държава и нейните цени са правилни. Големите градове Москва и Санкт Петербург са, като повечето известни европейски градове, много скъпи. В покрайнините на по -големите градове ще намерите по -евтини ресторанти и квартири. Почиващите се съветват да получат руските си рубли преди пътуване, но има банкомати от местни банки като Сбербанк и международни такива като HSBC и Ситибанк в цяла Москва, Санкт Петербург и други руски градове. Когато плащат за нещо, търговците на дребно в Русия предпочитат да се плащат в брой, но кредитните карти са общоприети и пътниците могат да плащат и с пътуване.

Маниер

Преди да заминете за Русия, трябва да сте наясно с някои руски етикети. Ако сте в командировка и закъснявате, няма нужда да се паникьосвате, тъй като това се счита за нормално, често поради ужасния трафик в Москва. Ако ви предложи питие, се смята за грубо да не го приемате, особено за мъжете. Някои пътеводители също казват, че руските мъже често се ръкуват с мъжки партньор след тяхното събиране, така че жените, пътуващи със съпрузите си, трябва да бъдат подготвени да видят, че ръката на съпруга им е стисната, а не соята. Руснаците също обичат да се обличат почти навсякъде, където отиват, така че може да си струва да опаковате умни дрехи за вашето пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *