Съвети за пътуване до Ню Йорк за по-възрастни туристи

By | октомври 22, 2021

Със своите многобройни исторически забележителности, сгради, музеи и оживени култури, Ню Йорк привлича милиони туристи от цял ​​свят. Не е необходимо обаче младите хора и семействата да се наслаждават на почивката си в процъфтяващ град. Има много опции, за да направи посещението приятно и достъпно за по-възрастните посетители. Възрастните, които посещават града, сами или с членове на семейството, могат да се насладят на посещението, ако планират внимателно. Приятна система за градски транспорт и евтино настаняване ще бъдат приятна изненада за тях.

Транспорт за възрастни хора в Ню Йорк

За щастие възрастните хора, които посещават различни места в Ню Йорк, не трябва да се справят с големи транспортни проблеми. Ако сте над 65 години, можете да използвате намалени цени за автобус и метро в града. Повечето градски автобуси имат асансьор за инвалидни колички за по-лесен достъп с опция за спускане на предния вход. Възрастните също могат да седят зад шофьора.

Планирането за разглеждане на атракции в Ню Йорк е важно за големите посетители

Туристическите атракции в и около Ню Йорк са в изобилие, но основните посетители трябва да планират внимателно. Атракциите, които изискват ходене или изкачване на стълби, скоро могат да ви накарат да се почувствате уморени. Имайте предвид, че места като Сентръл Парк и Таймс Скуеър могат да бъдат проучени най -добре пеша.

Основните посетители, които не обичат да ходят, които все пак искат да покрият повечето забележителности и забележителности на града, имат две възможности. Пътуването с автобус ще отнеме много място или ще им е достатъчно да се разходят с лодка през района на Манхатън. Круизът по остров Манхатън отнема повече от 2 часа и включва Статуята на свободата, остров Рузвелт и остров Елис. Използването на автобусната мрежа също е икономично. Най-добре е предварително да проверите автобусните маршрути онлайн. Автобусните обиколки на Gray Line са много популярни и обиколките включват Статуята на свободата и други важни обиколки на града.

Евтини туристически атракции за възрастни хора в Ню Йорк

Много от туристическите атракции на Ню Йорк са достъпни за големи посетители. Би било добре да посетите музеите през деня, тъй като възрастните хора ще имат безплатен вход. Някои от атракциите имат специален график, като Музея на модерното изкуство и Бруклинската ботаническа градина. Зоологическата градина в Бронкс има възможност да платите това, което можете да си позволите да влезете.

Възрастните, които планират да разгледат града за една седмица, трябва да изберат New York City Pass. Помага за спестяване на пари и време. Включва страхотни отстъпки за атракции като Емпайър Стейт Билдинг, Американския природонаучен музей и Метрополитън музей на изкуствата. Сезонният билет дава на купувачите правото да изберат шоуто на планетариума Hayden и круизът Circle Line Sightseeing Cruise. По -възрастните посетители с внуци могат да получат по -добри отстъпки за приятел.

Приближаване до природата

За някои по-възрастни посетители огромните сгради и сгради на Ню Йорк изглеждат по-желани от природни забележителности като паркове и зоологически градини. Те трябва да ходят в различни паркове в града. Историческият град Ричмънд, Зоологическата градина на Сентръл Парк и Музеят на фермата в Куинс са идеални за такива посетители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *