Скромени съвети за пътуване за Чикаго

By | септември 19, 2021

Чикаго предлага много безплатни атракции за пестеливия пътешественик. Тези безплатни гледки компенсират по -скъпите разливи като дълбоката плоска пица, входа на известния аквариум Shedd и пътуването до кулата Sears.

Безплатни колички

От уикенда на Деня на паметта до уикенда на Деня на труда, между 10 и 18 часа, безплатни автобуси работят на всеки 20-30 минути до най-популярните туристически дестинации в Чикаго. Има спирки по Музейния кампус, Мичиган авеню (Великолепната миля) и Navy Pier. Направете няколко цикъла, за да усетите града. Диригентите често дават информация за бенчмарковете.

Паркирането на улицата в центъра на града често е безплатно в неделя.

Бъкингамският фонтан, Грант Парк и Милениум Парк

Бъкингамският фонтан (видян в началните кредити на телевизионното предаване Married With Children) в Грант Парк, близо до брега, е проектиран да подражава на големите фонтани в двореца Версай. Състои се от три басейна, заобиколени от четири бронзови морски кончета.

Най -модерното изкуство може да се намери в съседния парк Millennium. Фонтанът на короната има две гигантски стъклени кули с издатини на лица отгоре. Вода изпръсква от устата на лицата, за голяма радост на децата. Cloud Gate прилича на гигантско желе от неръждаема стомана, което изкривява отражението на зрителите.

Военноморски кей

Navy Pier приветства улична карнавална обстановка. Има виенско колело в класически стил 148 фута, музикална въртележка с рисувани животни, детски музей, музей на витражи и лабиринт от къща за забавления. Той включва сезонни улични художници, продавачи на храни и художници, а пътниците могат да виждат хората с часове.

Старата водна кула

Старата водна кула, разположена на прочутото Мичиган авеню близо до центъра на Джон Хенкок, е един от най -известните оцелели от Големия пожар. Проектиран да прилича на малък европейски замък, Старата водна кула сега е център за посетители.

Институтът по изкуствата в Чикаго

Със страхотни американски шедьоври като Американската готика на Грант Ууд, Институтът по изкуствата в Чикаго е задължително място за любителите на изкуството и подарък за интелигентния пътешественик. От 31 май до 31 август входът е свободен след 17:00 часа в четвъртък и петък.

Има много други безплатни или пестеливи атракции в Града на вятъра, витрини на Великолепната миля, фасади като гара Дирборн Стрийт и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *