Скромени съвети за пътуване за Севиля, Испания

By | октомври 8, 2021

Севиля е един от най -красивите градове в цяла Испания, пълен с площади и история. Един от акцентите в Севиля, Алказар, древен ислямски дворец, си заслужава цената за вход. За да компенсирате тези разходи, има редица безплатни забележителности, включително и другата задължителна за посещение катедрала в Севиля с безплатен вход в неделя.

Катедралата в Севиля с кулата Хиралда в неделя

Обикновено катедралата на Севиля с кулата Хиралда налага висок вход. Когато си тръгнах, платих таксата и не се позовах на разходите. Една от малкото катедрали със самостоятелни стаи, отворени за обществеността, и кула, която гледа към почти цялата стара Севиля (рампата в кулата, вместо стълбите, позволява на предците да яздят кон вместо да ходят), е една от първите атракции на Севиля.

Ако обаче планирате пътуването си добре и сте в Севиля в неделя, правото на влизане се отменя. Да, безплатно е.

Испански стъпки

Всеки истински фен на Междузвездни войни ще разпознае Испанските стъпки като вдъхновение на Джордж Лукас за Naboo Palace. Всеки друг пътешественик ще го оцени само като пример за красива архитектура. Работата с плочки обхваща всеки инч, включително множество мостове. В основата на сградите има принос от всяка провинция, илюстриращ в керемиди значимо историческо събитие.

Входът на площада е безплатен.

Торе дел Оро във вторник

Torre di Oro или Torra d’Or беше точно това, кула от 13 -ти век, покрита със златни покриви. Сега в него се помещава морски музей. Обикновено има входна такса, но във вторник тази такса се отменя.

В моста Аламило

За тези, които търсят по -модерна архитектура, El Alamillo предоставя перфектен пример. Ел Аламило е огромен мост, който свързва остров Ла Картуха със стария град Севиля. В центъра обаче има издигната пешеходна пътека.

В Севиля има много пешеходни пътеки, идеални за гледащи хора и претъпкани с артисти и улични артисти.

Кралска тютюнева фабрика

Тази бивша фабрика за тютюн е построена преди повече от 500 години и е прочута от операта на Бизе „Кармен“. Веднъж имах ров и затвор. Сега университетска сграда, тя е отворена и безплатна за всички пътуващи. Вътре пестеливите посетители могат да намерят евтина храна и напитки в университета.

Невъзможно е да се каже, че сте виждали Испания, без да сте видели Севиля. Красив град, който може да се разхожда, Севиля също е рай за пестеливи пътешественици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *