Скромени съвети за пътуване за круизи

By | октомври 5, 2021

Круизите са един от любимите ми начини да видя света. Обичам да спя в една страна и да се събуждам в друга, без да се налага да се събирам. Круизните линии покриват ценовия диапазон от стойност до супер скъпи. За пестеливите пътници ето няколко съвета за намаляване на разходите.

Обмислете всички маршрути

Когато повечето хора мислят за круизи, те мислят за Карибите, Средиземноморието и може би Аляска. Нарича се обаче океанско пристанище и вероятно в него плава круизен кораб. И някои от тези маршрути може да са не само бизнес, но и приятна изненада. Веднъж резервирахме 12 -дневен балтийски круиз от Лондон до Санкт Петербург и се върнахме за по -малко от самолетния билет от Ню Йорк до Лондон. Той остава един от любимите ни круизи.

Носете свои безалкохолни напитки

Храната обикновено е включена в цената на круиз (с изключение на ястия в изключителни ресторанти). Въпреки това, други напитки, освен вода, кафе, чай и ако имате късмет, студен чай идва с допълнителни разходи. И така, това, което правим, е да купуваме безалкохолни напитки на пристанищата (допустимо – за алкохолни напитки, често има такса за ограничаване) и след това да ги наливаме в чаши.

Направете свой собствен тур

Ние направихме повече от дузина круизи по целия свят и направихме само един организиран кораб за нашето турне (при първия ни круиз). Те са скъпи, движат се с най -бавните темпове на пътуващия и са ограничаващи. За добре организиран пътешественик е за предпочитане да си направите сами.

Един трик, който използваме, е да разгледаме атракциите, които покриват пътуванията на корабите, и да включим тези в нашето „турне“.

Забележка: Директорите на обиколки често разказват ужасни истории за пътници, които не се връщат на кораба навреме. Решението? Оставете малко допълнително време и първо направете далечните места.

Голяма закуска, късна вечеря

За пестеливия пътешественик максималното време в пристанището е задължително. Това означава, ако е възможно, избор на места за вечеря. Също така сме склонни да не ядем големи ястия (да). Вместо това ядохме обилна закуска на кораба (където закуската е безплатна), закусихме с леки закуски и закуски от местна храна на брега, а след това се насладихме на деня с тиха късна вечеря.

Круизът е един от любимите начини за този пестелив пътешественик да види света. И като следвате тези съвети, това е лукс, който може да се побере в бюджета на пътешественика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *