Скромени съвети за пътуване за Банкок, Тайланд

By | октомври 1, 2021

С обмяна на валута е трудно да не намерите пестеливи атракции в Банкок, Тайланд. Има обаче няколко съвета, за да направите пътуването си още по -далеч и да подобрите пътуването си.

Големият дворец и Храмът на Изумрудения Буда

Да, има входна такса (200 бата, около 6 щатски долара), но това шоу е задължително за всички посетители на Банкок. В него се помещава разнообразна тайландска архитектура.

Храмовете и други национални паметници имат строг дрескод. Без шорти, потници без ръкави или рискови дрехи. Това важи за повечето религиозни места по света, но в Тайланд пътниците не трябва да носят сандали с отворени пети (трябва да има каишка зад петата).

Тайландски обичаи

Което води до някои тайландски обичаи, които разумни пътници спазват.

Късите панталонки се считат за подходящи само за деца и по -ниския клас.

Главата се счита за свещена (най -близо до небето), така че не я докосвайте. В момента се опитайте да не докосвате всички местни жители.

Краката също трябва да се третират внимателно. Насочването на краката към човек се счита за сериозна обида, а стоенето с изложено слънце е изключително грубо (особено на религиозни места). Седнете с крака, прибрани под тялото.

Няма публично проявление на привързаност. Пазете това в поверителността на стаята си.

Както при повечето страни, но особено в Тайланд, те не критикуват местните власти или монархията.

Това може да изглежда като много правила, но повечето се отнасят за почти всички страни, в които пътник е гост.

Нещо повече, тайландците са изключително учтиви, така че е малко вероятно да изразят неодобрението си.

Уикенд Пазар в парк Чатучак

Тук пестеливите пътешественици споделят спомените си. С повече от 15 000 сергии (вземете безплатна карта в информационните павилиони), има какво да избирате. Това е място за регати. Никога не приемайте първата оферта. Обърнете също голямо внимание на фалшификатите (антични ментета, фалшиви бижута и т.н.) и на чантите (дръжте няколко малки банкноти в лесно достъпен джоб и скрийте портфейла).

Какво да купя? Почти всичко, особено занаятите. Майка ми е любител на слонове и Тайланд, с уважение към животните, беше идеалното място да вземете скулптури от тиково дърво (обърнете внимание на изсушаването на дървесината и напукването, когато се приберете вкъщи).

Wat Pho (Храмът на легналия Буда)

С друг много, много евтин вход (20 бата), Wat Pho е най -големият и най -старият будистки храм в Банкок. Най-високата точка е, разбира се, легналият Буда с дължина 46 метра, покрит със злато. Сградите и аз открихме, че орхидеите също заслужават внимание.

Банкок е рай за ловци на бизнес. Привличането, храненето и пазаруването са евтини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *