Скромени съвети за пътуване до Сан Франциско

By | септември 27, 2021

Сан Франциско е любимият ми град, който обхваща западното крайбрежие. Той е и един от най -скъпите, особено за хотели. За щастие на пестеливия пътешественик, много от туристите са безплатни.

Забележка: Когато за пръв път отидох в Сан Франциско (шофиране от Лос Анджелис), бях много изненадан от понижението на температурата. Проверете времето преди да пристигнете.

Рибарски кей

Fisherman’s Wharf, Pier 39 и Ghirardelli Square обхващат около 6 блока по крайбрежието. Тази туристическа дестинация предлага страхотна гледка към известния Алкатраз, пазаруване на сувенири, продавач на морски дарове и улични художници. Някои от местните „жители“ включват пеликани и морски лъвове. Споменът, който да вземете за майките на любителите на шоколада? Шоколадов лук. Оттам започна всичко.

Кабинков лифт

Докато сте на Пиаца Гирардели, направете няколко снимки на връщането на лифта (края на една от линиите). Кабинковите лифтове, които се наричат ​​живия паметник на Сан Франциско, са добра почивка за уморените.

Забележка: Няма трансфери с лифтове. Всяко пътуване изисква нов билет.

Чайнатаун

Чайнатаун ​​в Сан Франциско е вторият по големина в САЩ само в Ню Йорк. Това е идеалното място да си набавите евтини консумативи и икономична храна.

Ломбардска улица

Известна като най -тясната улица, Ломбард е още една от онези снимки, които туристите обичат. Ходенето е безплатно.

На моста Голдън Гейт

Друга известна и живописна разходка е през моста Голдън Гейт. В ясен ден гледките са фантастични (и те ще работят върху цялата тази страхотна китайска храна, която ядете). Този окачен мост е с дължина малко по -малко от 9000 фута, така че планирайте пътуването си съответно.

Музей на кабинковия лифт

Обичате ли кабинковите лифтове? След това посетете музея на кабинковия лифт на Мейсън Стрийт. Входът е свободен и мостът на музея гледа към огромните двигатели и навиващи се ролки, които дърпат кабелите. Големи снимки могат да се правят на ретро лифтове.

Град с разнообразни култури, граничещ с морето, Сан Франциско има перфектна комбинация от исторически атракции и съвременни атракции. Много от тях безплатни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *