Ръководство за пътуване с вашия домашен любимец

By | януари 11, 2022

Отглеждането на домашни любимци стана много популярно в последно време. Хората, които притежават домашни любимци, ще ви кажат, че изготвянето на планове за пътуване (по работа или за удоволствие) включва решението да донесете животните със себе си или да ги оставите на грижите на съоръжение за настаняване на домашни любимци.

Повечето собственици на домашни любимци обаче израстват толкова привързани към своите домашни любимци, че предпочитат да пътуват с тях, където и да отидат, вместо да ги оставят. Това от своя страна изисква подготовка за пътуване за животни. Тази статия ви предоставя списък със съвети за пътуване с домашни любимци за тази подготовка.

1. Идентификация на етикети

Животните не могат да бъдат идентифицирани. Независимо кой начин на пътуване изберете, трябва да маркирате вашия домашен любимец с правилната идентификация, преди да тръгнете. Това ще помогне да се гарантира, че вашият домашен любимец ще намери пътя обратно към вас, в случай че се отдели от вас. Също така помага за предотвратяване на объркване между собствениците в случаите, когато две животни могат да си приличат

2. Постоянна идентификация за животни

Учените казват, че никога не можете да бъдете твърде внимателни. В допълнение към маркирането на вашия домашен любимец с необходимите идентификационни етикети, препоръчително е да поставите по-постоянен режим на идентификация, като например микрочип. Това също ще ви помогне да следите домашния си любимец, в случай че се отдалечи или отдели от вас.

3. Обучавайте ги, докато са млади

За вас е важно да обучавате домашните си любимци, докато са още малки, така че животните да отделят известно време, за да овладеят напълно командите и очакваното поведение. Трябва да ги обучите да бъдат спокойни по време на пътуването и да реагират правилно на команди. Системата за награди е силно препоръчителна, защото помага на научените уроци да се поддържат по-дълго. Ако имате повече от едно животно, препоръчително е да ги обучавате отделно.

4. Осигурете своя домашен любимец за нейната безопасност

След обучението на животните повечето хора приемат, че е безопасно да оставят празнини около колата/самолета по време на пътуването. Това обаче е погрешно. Подобно на хората, домашните любимци могат да бъдат наранени, когато пътуващият кораб предприеме внезапно движение или в случай на инцидент. Затова е препоръчително да вземете животните, за да ги пазите.

5. Изберете подходяща кутия за пътуване

Платнените носачи са добър вариант за транспортиране на вашия домашен любимец. Пластмасовите превозни средства за домашни любимци обаче са предпочитани поради тяхната гъвкавост, тъй като предлагат безопасност за различни начини на пътуване.

6. Животни и коли

Животните, като кучета и котки, са бързи и пъргави. Следователно те естествено използват тези възможности, когато тяхната сигурност е застрашена. Ето защо е важно да се гарантира, че животното се чувства безопасно и комфортно по време на пътуването.

7. Успокоителни и домашни любимци

Животните, както и всички други хора, са склонни да се тревожат, когато са изложени на непозната среда. Седацията може да помогне за облекчаване на тревожността й и да я спаси от травмата и дори злополуките, които са резултат от страх.

8. Носете си комплект за първа помощ

Никога не можем да кажем дали и кога може да се случи инцидент. Най-добрият начин да се противопоставите на това е да сте подготвени за всеки случай. Собствениците на домашни любимци се съветват да носят комплект за първа помощ за домашни любимци, който включва бинтове, марля и водороден прекис само в случай, че е необходимо предизвикване на повръщане. Вие също трябва винаги да следвате стъпките, дадени от специалист по здравеопазване на животните, преди лично да лекувате вашия домашен любимец от предполагаемо излагане на токсини.

9. Носете храна и вода за домашни любимци

Неочаквани събития като закъснения на влакове са неизбежни. Така че по време на подготовката на пътуването е важно собственикът на домашния любимец да вземе това предвид и да опакова допълнителна храна и вода за животните само в случай, че тези събития се случат.

10. Бъдете особено внимателни

Без значение колко познат е вашият домашен любимец, никога не можете да кажете как реагират на нови стимули. Вашата котка, например, може да реши да потърси убежище между краката си, докато шофира, след като чуе силен звук, като катастрофа на камион. Това може да бъде фатален инцидент, така че силно се препоръчва да пазите вашия домашен любимец в безопасност през цялото време по време на пътуването.

11. Лечение с куче по време на пътуване със самолет

Повечето авиокомпании ви позволяват да носите вашия домашен любимец в пилотската кабина, само ако е поставен в коша за домашни любимци под седалката. Изискване е размерът на животното да му позволява да стои и да се движи в носача. Също така ще трябва да опаковате няколко основни неща за кучето, като торба за изпражнения, бутилка с вода, сгъваема купа, скорошна снимка на кучето и каишка.

Горните съвети са основно за безопасността и благополучието на вашия домашен любимец по време на пътуването. Ето защо е важно да се спазват предварителните мерки за безопасност, като например да се гарантира, че вашият домашен любимец е в добро физическо състояние за пътуване. Също така е важно да се гарантира, че дестинацията на пътуването е свободна от болести по животните като бяс. Следвайки съветите по-горе, пътуването с животни става по-малко досадно и удобно изживяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *