Рожени, туристически град в сърцето на Игболанд

By | октомври 29, 2021

Спокойните води са дълбоки. Тази поговорка подходящо квалифицира ваканционното селище Rojenny, най-големият туристически курорт в югоизточна Нигерия. Разположен в тихия град Оба, щат Anambra се намира в района на южното местно самоуправление на Идемили Юг, в покрайнините на търговския град Онитша, по протежение на магистралата Owerri-Onitsha и обхваща площ от 8 квадрата километри. Без съмнение, това е мечтана дестинация за почиващите по целия свят.

Спирането на вратата не дава представа за рева на дейностите, които се извършват вътре в помещението. Смело гравиран на вратата ROJENNY HOLIDAY TOWN също не показва много. Но когато влезете в комплекса, вие сте изумени. Първо, нежният вятър гали лицето му, сякаш иска да каже „добре дошли в нашия свят“. Това е домът на африканското гостоприемство. Поглеждате право напред и виждате огромна земя, с дълги дървета, красива трева и огромни структури, разпръскващи сложната дължина. ти си ужасен. Аупа! викаш, а този до теб казва, че още нищо не си видял.

Тук започва вашето пътуване. Разходката е още по-отворена. Веднага разбираш, че един ден не е достатъчен, за да видиш всичко, което има за гледане. откъде започваш? Има твърде много туристически атракции: зелени полета; зоологически градини (което включва диви павиани, питони, зелени маймуни, костенурки, лъвове и др.; редки птици като пауни, орли, фламинго, щрауси и др.; водни животни като костенурки, алигатори, крокодили и др.); Град и музей Озо; На международния стадион Rojenny той беше домакин на седем континентални мача в Нигерия, Алжир, Ангола, Египет, Мароко и Кот д’Ивоар по време на футболните клубове Jasper United и Udoji United, а също така лагерува за нигерийските Златни орли под ръководството на Фани. Амон служи на Ибрахим Бабангида като военен президент на Нигерия в продължение на две години и три месеца; Конферентна зала с повече от 1000 места; детска площадка; радостни разходки; тенис корт на трева; баскетболно игрище; волейболно игрище; Басейн с олимпийски размери със сложен и напълно развит басейн; клуб Paradise Nite; наред с други.

По-интересно е, че никога не се потите, докато ходите. Въпреки че е създаден от човека туристически център, Rojenny има естествено усещане за него, на което се наслаждава през цялата година. Кокосови орехи и други дървета се редят от двете страни на алеята и осигуряват редовна доставка на свеж, нежен вятър, придавайки на околната среда усещане за топъл климат.

Ако сте гладни, има новоразработената Angelic Garden and Restaurant (създадена в пепелта на африканския ресторант и бар) за бърза релаксация и освежителни напитки, а има и английски бар за много вино. Ако решите да пренощувате, което, разбира се, е идеалното нещо на място като Rojenny, Nwaezeora Lodge е оборудван с достатъчно красиви и елегантни стаи за всички гости, а новото настаняване вече е в обзавеждането. сцена. Освен това има и квартални хотели, които работят в партньорство с Rojenny, за да настанят редица посетители.

Отново, Rojenny е туристическа дестинация. Създаден по модела на Disney World в Съединените щати, той предоставя всички неща, от които се нуждае туристът, за да остане зает, докато маршрутът им продължава в същото време. Той е разработен като база за туристи, които искат да посетят други туристически обекти в югоизточна Нигерия, като пещерата Огбунике, Военния музей Умуахия, езерото Агулу, археологическите обекти Игбукву, река Нджаба и така нататък. Позицията на Оба също е допълнително предимство. Твърди се, че се намира в средата на Игболанда, от Агбор в щата Делта, до Нсука в Енугу, до Ндони / Иквере в Реките и до Озуитем Абриба в Абия.

Rojenny е и място за духовен туризъм, независимо от религиозните вярвания. Мемориалната капела на Благословения Михаил Киприан Танси предлага място за поклонение на католици и християни от други религии. Има традиционен африкански храм за последователи на традиционната африканска религия; и има джамия за братята мюсюлмани.

Спокойната атмосфера на Rojenny е идеална за писатели и изследователи от всяка точка на света. Туристическите сайтове са достатъчно вдъхновяващи за всеки писател и могат да изтрият това, което се нарича писателски блок. От университета Тансиан, много близо до Оба и на няколко километра от университета Мадона до Окия, Рожени със сигурност е дестинацията за много изследователи, които искат да използват библиотечните съоръжения на двата университета. Освен това няма по-добро място за изследователи, работещи в игбо културата.

Основан и разработен от Роми Аманди Езеонвука, роден в Акпо в района на местното самоуправление Агуата в щата Анамбра, Rojenny е възхитителна територия, многофункционален център със сложна смесица от африканска култура и западна цивилизация. Екскурзии, спортни забавления, релакс, пикници, беседи и семинари, изследвания, културни забавления и др. Построен между 1983 и 1986 г. и отворен за обществеността през ноември 1986 г., този туристически рай скоро ще включва обиколка на диаспората, която ще позволи на афроамериканците, които са взели предците си като роби от Нигерия, да посетят и да дадат шанс на Нигерия. усещането за земята на техните предци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *