Размисли за пътуванията в Карибите

By | септември 19, 2021

Като четири десетилетие сертифициран туристически агент, служител на международната авиокомпания, изследовател, писател, професор и фотограф, пътуванията, както за удоволствие, така и за бизнес, винаги са били значима и неразделна част от живота ми. Около 400 пътувания по света, по шосе, железопътен транспорт, море и въздух, предполагат светски и екзотични дестинации. Тази статия се фокусира върху тези в Карибите.

Значително и многократно пътуване в това, често в повече от един случай, обхваща 18 острова.

Антигуа, през Сейнт Джонс, включваше пътуване до Шърли Хайтс, Националния парк на корабостроителницата на Нелсън и руините на Блокхаус.

Аруба, с нейната колоритна столица и круизното пристанище Ораньестад, включваше атракции като Оранжестад. Парламент, парк „Кралица Вилхелмина“, международно летище „Кралица Беатрикс“, Санта Круз, скални образувания Агночи Каташи, скални формации Айо, естествения мост, фабриката и музея от алое в Аруба, както и най -добрите хотели в Палм Бийч и на издигнатите такива на Игъл Бийч.

Барбадос, със столицата си Бриджтаун, включваше посещение на няколко от своите енории и включваше атракции като Санта Круз, резервата за диви животни в Барбадос и Барбадос Concorde Experience, в непосредствена близост до международното летище Грантли Адамс.

Bonaire, обслужван от Kralendijk, има атракции като Gotomeer, Seru Largu и Washington Slagbaai National Park. Разположен в северозападната част на Бонайр, това е природно светилище с площ 14 830 акра, първоначално обитавано от местни южноамериканци и е било мястото на двете най-големи насаждения на острова по време на колониалния период, отглеждащи дървета диви-диви и алое и произвеждащи въглища. Достъпен от маршрут от 15 и 22 километра, паркът представя забележително топографско разнообразие, включително пустинни зони, плажове с бял и черен пясък, пещери, солници, често посещавани от фламинго, скали, заливи, пълни с корали и розови езера. Посетителският център и музеят се намираха на входа му.

Кюрасао, с колоритната си холандска архитектура, изобразяваща улиците му на Вилемстад, включва атракции като Waterfront, който датира от 1634 г., кея на кея, Форт Амстердам, кралица Ема: понтонен мост, подвижен мост Вилхелмина, синагогата Мике Израел-Емануел, и Еврейския музей.

Пътуванията отвъд Willemstad включваха фабриката за алкохол в Кюрасао; Форт Насау; пещерата на Бока Табла; къщата на плантациите на Knip; Knip Bay, който беше един от най -красивите плажове на острова, където чистият захарен пясък се среща с тюркоазеното Карибско море; и общи сцени, ползвани от неговия „конус“, който беше папската дума за „страна“.

Доминика, буйно зелена и кадифена, бе белязана от прочутия си национален парк Morne Trois Pitons, екологична зона от 17 000 акра, разположена в южната страна на острова. Обект на ЮНЕСКО за световно наследство и единствен в Източните Кариби, той представи една от последните океански тропически гори в света. До него се стигаше по тесни, възходящи, спелеологични пътища и включваха кратерни езера, водопади, хранени с пещери, сладководни езера и трите върха на Morne Trois Pitons. Мъглата често се издигаше над тъмнозеления растеж на тази изконна тропическа гора. Въздушен трамвай даваше невероятна гледка към това място, напомнящо за Швейцария.

Други зони за посещение включват Трафалгарския водопад и село Лаудат.

Гранд Кайман означаваше Джордж Таун, Ада, плажа Седем мили и Уест Бей.

Гренада, островът с подправки, беше показателен за Сейнт Джордж, Форт Фредерик, водопад Анандейл, Национален парк Гранд Етан и Дъгластън Спайс Естейт.

Известната Каса ди Кампос беше символ на Доминиканската република на остров Испаньола.

Ямайка, с буйния си планински интериор, е предизвикала образи на горите на континента, а неговите атракции включват водопадите на река Дън, планинската долина, плажовете на залива Монтего и Очо Риос. Обиколка на плантации в джитни и рафтинг в бамбук по река Марта Брей бяха акценти.

Пуерто Рико се характеризира с Сан Хуан, Плая де Лукило, тропическите гори Ел Юнке и Исла Верде. Старият Сан Хуан е бил дом на националния исторически обект Сан Хуан, със сгради, датиращи от 16 -ти век, включително крепостите Сан Фелипе дел Моро и Сан Кристобал и древните градски стени.

Свети Бартелеми направи корица на Густава, столицата и морското пристанище, хотел Den Rock, първият от острова, Morne Vitet, най -високият връх на острова на 281 метра, Anse de Grand Cul de Sac, Anse de Marigot, Loreint Плаж, Св. Жан Бийч и островът на костенурките, мястото на среща на Атлантическия океан и Карибско море.

Санта Кроче, с неговото датско наследство, включваше посещения на двата му основни града, Кристианстед и Фредерикстед. Форт Кристиансваерн е една от датските колониални сгради на националното историческо място на Християнстед. Ботаническата градина „Свети Георги“ заемаше стара захарна плантация. А круиз с лодка по паметника на остров Бък, малък необитаем остров от 176 акра на 1,5 мили северно от североизточното крайбрежие на Санта Кроче, предлагаше възможности за гмуркане.

Сейнт Джон, най -малкият от Вирджинските острови на САЩ, беше достъпен с лодка между островите от Сейнт Томас и доведе до обиколка на неговия Национален парк Вирджински острови, който заемаше по -голямата част от острова на Вирджинските острови в САЩ. Плажовете му, включително залив Трънк, подкрепен от гори, и заливът на Франсис, чиито спокойни води са били дом на морски костенурки, са потопени от коралови рифове. Плантацията Анаберг някога е била място на захарна плантация от 18 -ти век и пътеките през тропическите гори водят до руините на Захарната мелница в Риф Бей.

Сейнт Лусия, в Източните Кариби, беше островна държава, чиято драматично заострена планинска двойка, питоните, маркира западното й крайбрежие, което само по себе си е дом на вулканични плажове, бариерни места за гмуркане, луксозни курорти, курорти, рекламиращи рибари. Вътрешните пътеки на тропическите гори често завършват с водопади като 15-метровия Toraille, кацнал на скала в градина.

От Кастирес, неговото круизно пристанище, проучването обхваща St. Mark’s, търговска къща от 18-ти век, построена през 1942 г., която е използвала основата на оригиналната структура от 1920 г .; Карибел Батик; Залив Маригот; банановата плантация в долината Розо; Ансе Ла Рейе; и La Sikwi Sugarmill, която включваше обиколка с екскурзовод и дегустация на местните храни на Сейнт Лусия: пържени зелени банани, хлебни плодове, захарна тръстика, грейпфрут, жълти банани и бананов кетчуп.

Св.Мартен / Св. Мартин е белязан от големите му градове, Мариго на френски Сейнт Мартин и Филипсбург на холандски Сейнт Мартен.

Туристическите атракции на Сейнт Томас включват Skyline Drive, гледка от върха на планината, Charlette Amalie, Fort Christian и изкачване до трамвая Paradise Point. Но особен акцент беше полетът с парасейлинг над залива му.

Прикрепен към парашут и изстрелян от въздуха на кърмата на лодка, парасейлът моментално се предава на аеродинамичните сили и става във въздуха, светът се отдръпва и миниатюризира за няколко секунди, докато дори звукът на двигателя на лодката изчезне безшумно. Оставен на 600 метра над пристанището на Сейнт Томас и малкия круизен кораб „Съзвездие“ от 91 000 тона с крака, висящи в забрава, спрях при сюрреалистичната гледка към острова отдолу; свирепите ветрове, които изпълват слайда ми и ме държат изключително високо; и мислите ми.

Тринидад е белязан от столицата си, Порт на Испания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *