Пътувам до Централна Азия

By | октомври 15, 2021

Централна Азия беше център на Големия път на коприната, който свързваше Изтока със Запада. Още коприна, подправки и скъпоценни камъни преминаха през караваните. Езикът, културата и религията също намират тези пътища за лесни за пътуване.

Централна Азия Дестинации за пътуване: Узбекистан, Казахстан, Туркменистан, Таджикистан и Киргизстан. Тези села се считат за бижутата в шията на Пътя на коприната.

Централноазиатските градове като Самарканд, Бухара, Ташкент, Хива, Туркестан, Мерв и Кашгар са наистина величествени. Много минарета и кралски дворци се съхраняват в автентичните си форми, а ремонтите се извършват с голямо внимание, за да не се намали оригиналността на тези древни архитектури. Когато се разходите, за да разгледате тези архаични паметници, ще се почувствате сякаш сте пътували назад във времето. Тези градове не са твърде претъпкани за разлика от много други туристически дестинации, които позволяват на посетителите да се насладят изцяло на посещението си, като се потопят в непосредствената си обстановка. Също така е важно да обърнете голямо внимание на структурния дизайн на тези сгради, като куполите и корабите на дворците, защото със сигурност ще видите подобни модели на тези прототипи, техните архитектурни проекти в много архаични европейски сгради. Това показва, че керваните на древния път на коприната не само са превозвали материални стоки за икономически / търговски цели, но също така са влачили различни идеи от едно място на друго.

Това е територия с много богата история, регион, който блести с исторически личности на Авицена, Амур Темур, Марко Поло, Умар Хаям и др.

Околната среда на тези места е изключително приятна и подобна атмосфера се обогатява допълнително от голямото гостоприемство на хората. Насърчаваме пътуващите да опитат традиционни централноазиатски ястия като самса, палов, шашлик, кебап и богомолка. Пътуването до Централна Азия става много популярно сред тези, които търсят пътуване за цял живот!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *