Предимства на туризма в образованието

By | януари 2, 2022

Туризмът е най-важният и мощен инструмент за насърчаване на националната интеграция и сближаване на хората със страната или субконтинентите. Ползите от туризма са значителни, ако вървят ръка за ръка с образованието. Пътуването е най-приятното преживяване в живота на студента. Хората са се забавлявали и са научили много, докато са пътували по време на своите образователни пътувания. Учениците с нетърпение очакват такива възможности, докато се движат от четири стени в класната стая към далечни места. Англичаните смятат, че училището е приключило само след обиколка на континента.

Географията се счита за много скучен предмет, ако се чете в класни стаи и се чете различни книги. Големият свод може да се разглежда като линия от змии, минаващи по картата. Тадж Махал може да се счита за паметник като много други, без да го посещавате. Тъжният предмет география ще стане интересен и привлекателен, когато учениците определено посетят тези интересни места. Историята е много скучна за студентите, които смятат, че това е история за мъртвите крале и техните кралства и че няма да плати нищо за настоящия ученик. Въпреки това, ако учениците често биват водени на места на слава и провал, на шедьоври на архитектурата, построени по времето на тези велики мъртви монарси, предметът за история става по-интересен и вълнуващ от всеки друг предмет.

Всъщност можем да научим много повече, когато влезем в контакт или видим неща или сайтове, свързани с подобни събития. Седейки сами вкъщи ще стесни погледа ни. Никой ученик няма да разбере влиянието на околната среда върху човешкия живот. В ежедневието четенето и придобиването на самотни теоретични знания не може да бъде успешен ученик. Те трябва да познават обичаите, навиците, културата и начина на живот на хората от други места. Пътуването отвежда учениците в сферата на практическите знания. Те идват от царството на мечтите и въображението. Докато пътуват, учениците се научават да се адаптират към промените в условията на живот и навиците на краката и околната среда. Студентите могат лесно да се адаптират към различните и разнообразни трудности, срещани по време на пътуванията си. В резултат на това туризмът предоставя на учениците много по-ценни уроци от учебните предмети.

Някога пресичането на моретата за висше образование се смяташе за много кощунство. Пътуването в чужбина не се насърчаваше. Именно този вид щраусови манталитет предизвика най-тежката интелектуална безизходица и предизвика ужасен спад в страната. Въпреки това, в днешния свободен свят студентите трябва да научат повече езици и да получат висше образование в най-новите технологии. Най-добрият метод за изучаване на нов език и разбиране на различна култура е да живеем все повече и повече сред хората, които искаме да познаваме. По-добре е да научите китайски език и култура, отколкото да живеете в Китай за кратък период от време, отколкото просто да посещавате по-дълги курсове в институциите на страната ни. Изучаването на чужд език е първата стъпка към разбирането на една нация. Международното разбирателство е възможно за студентите у нас, като вземат туристически пакети от цял ​​свят.

Ученикът трябва да държи очите и ума си отворени, докато прави образователни пътувания. Туризмът предлага опита на света и изисква действието и практическото използване на различни характеристики на интелигентността и интелигентността, разработени от образованието. Докосването, привлекателната личност, постоянството и живият диалог са част от продуктите на пътуването из страната и света. Ученикът не трябва да започва с навиците, обичаите или модата на другите хора, които посещава. От другите трябва да се вземат само добри и подходящи нагласи. Ученикът трябва да разбере икономическите проблеми, пред които са изправени жителите на фермата, когато отиват в селата и да види как хората оцеляват без подходящи училища и болници. Студентите могат да решат да служат на бедните и невинните в селата след завършване на обучението си.

Пътуването трябва да бъде част от образователната система на всяко ниво на обучение. Освен че ще бъдат по-образовани за живота и културната рамка и култура на своята страна, студентите ще имат либерални възгледи. Те ще бъдат зрели в преценката и ясни в разбирането си за хората и умовете. Туризмът е най-бързият и евтин, ако не и най-добрият начин да научите нови неща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *