Посещение на Виена? Топ 5 туристически капани – и алтернативи!

By | септември 19, 2021

Всеки знае, че веднага след като напълно рационален мъж излезе на почивка, те губят здравия си разум и в крайна сметка купуват дрънкулки и тресчотки в магазините за сувенири с астрономически цени. Вероятно сте посетили и туристическа Мека и не можете да пропуснете всички представления и представления – просто изхвърлете парите и се разочаровайте. Виена не е по -различна. Тук съм, за да ви помогна да се измъкнете от празничните бедствия и да намерите забележителности във Виена.

Туристически капан №1: Конни изложби на липицани

Испанското училище по конен спорт е основано през 1572 г., което го прави най -старото и най -престижното в света. С красивата си барокова архитектура, поместена в двореца Хофбург, архитектурата си заслужава да бъде посетена, да не говорим за елегантните коне на Липица. Въпреки това, преди да платите 173 евро за представлението (не се притеснявайте за евтин вход или изправяне – всички ще видите главите на хората и някои бели пръчки пиротирани), защо да не гледате сутрешните си тренировки? Можете да видите конете отблизо и лично (12 евро) или да добавите обиколка с гид по конюшните с комбиниран билет (26 евро).

Туристически капан 2: Grinzing – или всеки друг ресторант с автобуси на паркинга

Искате да опитате автентична виенска кухня, докато посещавате Виена, и няма нищо по -традиционно от това Хойридж (винарна / ресторант). Една от основните забележителности на Виена е Гринцинг Хойридж В лозята с изглед към Виена. Вместо да минете покрай тълпи японски туристи, ще се оттеглите от Виена Хойриджместните хора ходят там често. Те са големи Хойридж Австрийски Weinviertel (Винен район) в Щамерсдорф и Хагенбрун или в странния град Перхтолдсдорф на юг. Всички тези села са в обсега на Виена.

Туристически капан 3: Хотел Sacher

Докато сте във Виена, трябва да опитате Sachertorte от цял ​​свят. Този световноизвестен десерт се състои от два слоя шоколадова торта, разделени от слой кайсиево сладко и покрити с глазури от тъмен шоколад. Сега хотел Sacher има право на „Original Sachertorte“, най -скъпият, но със сигурност най -добрият. Докато Cafe Sacher, разположен директно от Държавната опера, предлага процъфтяваща атмосфера, ако сте много добър Sachertorte, аз лично бих препоръчал L. Heiner, разположен на Wollzeile 9 или Tirolerhof в центъра на града.

Туристически капан 4: Cafe Central

Cafe Central беше едно от най -уважаваните кафенета във Виена. Тук ще се съберат интелектуалци и автори като Петер Алтенберг, Теодор Херцл, Егон Фридел, Юго фон Хофманстал, Антон Кух, Владимир Ленин, Адолф Лоос и Леон Троцки, за да обсъдят политика, философия, икономика и други подобни. Със своите известни покровители, дълга история и красива атмосфера, не е изненадващо, че се препоръчва от всички туристически водачи. Всичко това обаче е донякъде подвеждащо. Действителното кафене Central се намираше в друга част на сградата, Palais Ferstelen, и беше затворено в края на Втората световна война. Въпреки че можете да видите тези известни стари хора от информационните табели около кафенето, те никога не сядат на масата ви. Плюс това, наистина няма нищо особено в това кафене. Архитектурата е хубава, но храната / напитката е посредствена и не мисля, че си заслужават завишените цени. Ако искате да посетите кафене във Виена, опитайте Cafe Prückel или Cafe Hawelka. Книга, сладко тесто с мая с пълнено сладко. В никакъв случай не трябва да избирате Starbuck и по този начин да оставите възможността да откриете уникалната идентичност на всяко кафене във Виена.

Туристически капан № 5: Магазин за сувенири в 1 -ви район на Виена – центъра на града

Знам, знам – Вие сте във Виена, един от най -красивите градове в Европа. Пътували сте наоколо, виждали сте туризъм, прекарали сте страхотно и искате сувенир, който да ви напомни за престоя ви тук. Въпреки това, преди да решите да купите плакат на Klimt за 50 евро (във Виена има страхотни плакати / печатници), защо не помислите а) дали наистина имате нужда от него б) ако харчите истинските пари за парче австрийска култура, вероятно евтин в Китай. Моят съвет: дори не се притеснявайте да влезете в магазин за сувенири в центъра; няма нищо, от което се нуждаете, и е безполезно. Така че, преди да занесете тази снежна топка до банкомата, опитайте някои от тези места за страхотни спомени от Виена:

Магазин за подаръци Museumsquartier: Необичайни сувенири, свежи, но не непременно евтини

Naschmarkt: защо не вземете у дома някои австрийски специалитети шнапс или тиквено масло?

Антични магазини: Има някои прекрасни находки, скрити извън центъра на града, особено в квартали 4, 6 и 7.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *