Подходяща ли е застраховката за пътуване за вас?

By | януари 8, 2022

24-часово обслужване по стаите, чисти помещения за настаняване, но това е туристически кошмар. Не сте в хотел, вие сте в болницата, като сте имали нещастието да се разболеете в средата на това, което трябваше да бъде мечтана ваканция. И уловката е, че ще похарчите повече за здравеопазване, отколкото за истинско турне.

Пътуващите често си мислят, че застраховката за пътуване е просто загуба на пари – това е разход за нещо, което вероятно няма да използват така или иначе. Предишната застраховка може да бъде трудно решение. За да ви помогне да вземете правилното решение, задайте си следните въпроси:

Какво е текущото ви застрахователно покритие? Ако вече имате страхотна комплексна застраховка, може да не се нуждаете от друга застраховка. Някои политики ще покриват дадено лечение навсякъде по света.

Какви са ограниченията на предложения план? Опитайте се да разберете условията, които се предлагат от плана и условията за покритие. Не искате да бъдете разочаровани, ако не можете да получите правилния терен, така че инвестирайте в добър капо.

Къде е вашата дестинация за пътуване? Проучете местата, които ще посетите. Околната среда крие ли повече рискове за здравето?

Аз ли съм от типа, който често посещава лекар? Определете колко пъти сте посещавали лекар или болница през последните месеци. Хората, които се тревожат твърде много за здравето си, е по-добре да се застраховат.

Често ли боледувате? Ако сте от типа, който лесно хваща бъгове, тогава застраховката е най-добрият вариант.

Колко струваше застраховката? В крайна сметка трябва да помислите колко ще похарчите. Ако вече сте платили за здравеопазване, плащането за такова по време на пътуване би трябвало да бъде просто още един случаен разход за вас.

Какви са ограниченията на плана, който обмисляте? Искате ли да бягате свободно по пътя или искате да се възползвате от шанса си с висока самоучастие? Вашата полица осигурява ли покритие за посещение в спешното отделение, ако се порежете в кухнята на хостела в Сидни? А спешната евакуация? Ще бъдете ли на място с добро здравеопазване или ще трябва да изчакате да бъдете изпратени в друга държава в случай на сериозно нараняване или лечение?

Застраховката за пътуване, дори ако често се пренебрегва като ненужна, може да си струва малкия разход, когато се окажете на милостта на задграничните здравни грижи и рисковете за околната среда на чужди страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *