Пенанг – известната туристическа дестинация на Малайзия

By | ноември 7, 2021

Остров Пенанг в Малайзия е наречен „Перлата на Изтока“ и е една от най-известните дестинации за пътуване в Азия досега. Не е трудно да си представим, че Пенанг израства в красив град с модерна архитектура и въпреки това успява да запази историческата си стойност за дълго време, предлагайки най-доброто от света на малка площ.

Капитан Франсис Лайт кръсти остров Пенанг или остров Пулау Пинанг, което означава „остров Бетелнут“. Това име вероятно произлиза от факта, че ореховите палми от бетел често се срещат вътре в острова. Населението на Пенанг отразява много от неговото разнообразие. На този остров можете да намерите различни раси, които живеят доста мирно помежду си като китайци, малайци, индийци и други.

РЕЛИГИЯ

Религията се изразява свободно и се уважава от тази страна на света. Официалната религия на Пенанг е ислямът, но можете да намерите храмове и други религиозни области от различни религии, като будистки и индуистки храмове.

ГОДИШЕН ФЕСТИВАЛ

Пенанг е доста оживен остров, винаги пълен с годишни фестивали на различни култури. Ако посещавате остров Пенанг, не е необичайно да имате поне един фестивал по време на престоя си. Някои от акцентите са китайската Нова година, която се празнува в края на януари или началото на февруари, което означава началото на лунната година в Китай и Коледа, който се празнува от християните през декември.

Други годишни събития, провеждани в Пенанг (Малайзия), включват рождения ден на Богинята на милосърдието, Деня на Уезак или рождения ден на лорд Буда, Хари Рая Пуаса, края на Рамадан, празника на Санта Ана, Хари Рая Хаджи, Фестивала на боговете на деветте императора. , Национален ден на Малайзия и Дипавали, в памет на убийството на злия крал лорд Кришна.

ГОТВЕНЕ

Пътуването на Пенанг никога не може да бъде завършено, без да опитате неговите фини деликатеси и кухня, които са силно повлияни от малайзийците, китайците и индийците. Тук определено няма къде да се яде, тъй като винаги има по нещо за всеки и храната е страхотна, туристите обикновено се връщат да търсят още. Най-известното ястие е Penang Laksa, рибена чорба на основата на тамаринд, пълнена с юфка. Penang Laksa е много сладък и засищащ. Туристите могат да изберат да си купят храна от „торговците“ на крайпътните сергии или от традиционните ресторанти, които са красиво осеяни из района. Гърни Драйв е известна улица за храна, където ще намерите подредени сергии за търговци и продаващи най-добрата храна на Penang.

Местните фаворити на Пенанг са:

– Сатай или кебап в малайзийски стил.

– Апом, тънък като хартия индийски креп.

– Дядо, палачинките на госпожата.

– Телешки юфка

– Char Koay Teow, пържени оризови юфка.

– Пилешки ориз, пълно хайнански оризово ястие, приготвено в пилешки бульон, печено или задушено пиле.

– Пържени стриди за любителите на морски дарове!

– Mee Goreng, индийски юфка.

– Mee Suah Tau или супа от фиде с люспи от раци.

Това са само някои от предложените списъци с храни в Пенанг, тъй като този град е известен с отличната си кухня и списъкът с храни е почти безкраен.

ПАЗАРУВАНЕ

Пазаруването никога не е проблем в Пенанг. Комплексът Tun Abdul Razak е най-големият и известен търговски комплекс в района. Това е най-високата сграда в Пенанг и се нарежда на шесто място в Малайзия. KOMTAR Tower е най-амбициозният проект за градско обновяване в град Пенанг. В тази огромна сграда има известни магазини и магазини, единственият реален прозорец за пазаруване на туристите.

ПЛАЖОВЕ

Плажовете на Пенанг се простират от Танджунг Бунгах до Телок Баханг на мили и мили. Най-популярният плаж е Бату Феринги, който е доста натоварен при силно време. Други плажове, които можете да намерите в Пенанг, са Tanjung Bungah, Muka Head, Pantai Keracut, Pantai Acheh, Monkey Beach и Gertak Sanggul, всички от които са красиви пясъчни плажове, за да се отпуснете на слънце и да се забавлявате.

ОБЛАСТ НА НАСЛЕДСТВОТО НА ДЖОРДЖТАУН

Джорджтаун е столицата на остров Пенанг и е обявен за обект на световното наследство от ЮНЕСКО през 2008 г. Джорджтаун има обширен списък с места за разглеждане, някои от известните му туристически атракции са дворецът Cheong Fatt Tze на улица Leith, построен през 1890 г. Форт Корнуолис на Light Street е построен през 1793 г. и е посетил ислямския музей Пенанг от Арменска улица. Пинанг Перанака може да бъде намерен около Mansion Church Street и също така да видите часовниковата кула на кралица Виктория, която празнува диамантения юбилей на кралица Виктория.

Пенанг е и най-големият мост в Малайзия и един от най-големите в света, мостът Пенанг. Не забравяйте да опитате и хълма Пенанг, който е любим сред туристите, до който може да се стигне с влак или пеша.

Това ще бъде проспериращо посещение в Пенанг в Пенанг, Малайзия, с различни култури и традиции, които може да се живее само. Ако трябва да се измъкнете от всичко това, Пенанг е мястото за вас, тъй като предлага места за откриване пеша и красиви плажове за плуване. Културното наследство прониква във въздуха на Пенанг чрез зрение, звук и мирис.

Вашето посещение няма да остави дома ви с празни ръце, като се имат предвид най-добрите точки за пазаруване на електроника, дрехи и продукти от Югоизточна Азия. Културното разнообразие се отразява и в избора на храна в този град. Пенанг подхранва ума и душата. Със своята модерна и историческа стойност е безопасно да се каже, че тук в Пенанг има по нещо за всеки.

Copyright (c) 2009 Nowal Khan

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *